Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

Daha Neler! Çentiksiz iPhone 14’ün Görüntüleri Şimdiden Ortaya Çıktı

iPhone 13’ün tanıtılmasına sadece birkaç güne iPhone 14 görüntüleri sızdırıldı. Gelecek yıl tanıtılacak iPhone’da önemli değişimler olacak.

Apple daha dün iPhone 13 ailesinin tanıtılacağı etkinliğin tarihi duyurdu. 14 Eylül Salı günü dört yeni iPhone ile tanışmış olacağız. Heyecanlı kullanıcılar iPhone 13’ün neler sunacağını merak ededursun, güvenilir bir kaynak iPhone 14 serisine ait görüntüler yayınladı. Görüntüler sonradan oluşturulmuş fakat kaynağa göre Apple içerisinden alınan bilgilere dayanmakta. Evet iPhone14 önemli bir tasarım farkıyla geliyor.

2017’de iPhone X ile birlikte kullanıma sunulan çentiğe artık son verilmiş görünüyor. Bunun yerine ekran üzerinde merkeze yerleştirilmiş bir ön kamera göz çarpıyor. Bu tasarım anlayışını Android ekosisteminde Samsung başlattı ve son dönem neredeyse tüm telefonlarda benzer bir kamera konumu tercih ediliyor.

Peki Apple, Face ID teknolojisi için gerekli olan sensörleri nereye yerleştirecek? Görüntüleri oluşturan Jon Prosser, sensörlerin büyük ihtimalle artık ekranın altında olacağını ifade ediyor. Yine ahize ön kameranın üzerindeki mini yarığın içerisinde olacak.

Apple ayrıca arka kısımda hafif bir tasarım değişikliği yapacak görünüyor. Kamera düzeni büyük ölçüde değişmezken, kamera modülünü arka bölümün geri kalan kısmından ayıran bir şerit olmayacak.

iPhone 14’ün dairesel ses düğmelerine sahip tamamen yeni bir Titanyum Tasarımına sahip olduğu söyleniyor. Hatırlamak gerekirse, sırasıyla 2010 ve 2013’te piyasaya sürülen iPhone 4 ve iPhone 5’te dairesel ses düğmeleri mevcuttu. Bir sonraki iPhone’ın görünümü hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu