BilgisayarDizüstü BilgisayarGüncel Teknoloji HaberleriLenovoSnapdragon

Snapdragon X Plus İşlemcili Lenovo IdeaPad Slim 5 Sızdırıldı

Snapdragon X Plus işlemcili yeni bir bilgisayar modeli sızdırıldı. Bu seferki atak her seviyede bilgisayar üreten Lenovo'dan geliyor.

ARM işlemciler üzerinde Windows, şirkete göre “2024 ortası” civarında piyasaya sürülebilecek olan yakında çıkacak Snapdragon X Elite ve Snapdragon X Plus yongaları sayesinde bir süredir tartışılıyor. Bu, platformda çalışan, muhtemelen güç tasarrufu sağlayan bir dizi dizüstü bilgisayarın piyasaya sürülmesine oldukça yakın olduğumuz anlamına geliyor.

Yaklaşan Lenovo IdeaPad dizüstü bilgisayarın görüntüleri, Snapdragon X Plus yonga seti tarafından destekleneceğini doğruluyor. NotebookCheck, Snapdragon X Plus çipinin (X1P-64-100) performans rakamlarına dayanarak yeni dizüstü bilgisayarın, AMD Ryzen Hawk Point APU’ları arasında seçim yapmanızı sağlayan IdeaPad Slim 5 Gen 9 ile karşılaştırıldığında biraz daha az yetenekli olabileceğini tahmin ediyor ve Intel Meteor Lake işlemcileri.

Snapdragon X Plus, 10 Qualcomm Oryon CPU çekirdeğini 6+4 mimariyle (6 yüksek performanslı çekirdek ve 4 enerji tasarruflu çekirdek) donatıyor. Bu çipin, daha pahalı olan 12 çekirdekli Snapdragon X Elite çipinin kısaltılmış versiyonu olduğu söyleniyor ve her ikisi de TMMC’nin 4nm üretim sürecini temel alacak.

Görüntülerde platformun yanı sıra yeni makinenin bağlantı noktaları da ortaya çıkıyor. Size iki USB-C bağlantı noktası, özel bir HDMI bağlantı noktası ve sol tarafta bir 3,5 mm jak sunar. Sağ tarafta iki adet USB-A bağlantı noktası ve bir microSD kart yuvası bulunuyor. Raporlara göre, gelecek Snapdragon destekli dizüstü bilgisayarların çoğu 3,5 mm jakı sunmayabilir.

Ne yazık ki, yaklaşan IdeaPad Slip 5’in görsellerinin ortaya çıkardığı tüm bilgiler bu kadar. Snapdragon destekli dizüstü bilgisayarların ilk dalgasının 20 Mayıs’ta piyasaya sürüleceği bildiriliyor ve bu noktaya sadece birkaç gün kaldı. Daha fazla bilgi geldikçe sizi güncelleyeceğiz.

Başka ne bekleyeceğiniz konusunda size bir fikir vermek için IdeaPad Slim 5 14IMH9, 1920 x 1200 çözünürlük, 60Hz yenileme hızı ve %100 DCI-P3 derecesine sahip 14″ 16:10 en boy oranlı OLED’i 1000$ fiyat etiketiyle sunuyor. Ürünün Türkiye’de de satılma ihtimali yüksek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu