Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuawei

Huawei P20 Pro kamera özellikleri belli oldu! İşte 3 kameranın çözünürlüğü

Huawei P20 Pro kamera özellikleriyle son dönemin en çok ses getiren telefonlarından biri olacağa benziyor.  27 Mart tarihinde resmi duyurusu gerçekleşecek akıllı telefon çentikli bir tasarıma sahip olup, arka bölümünde üç kamera ile karşımıza çıkacak. Winfuture.de sitesi P20 Pro’nun tanıtılmasına kısa bir süre kala arka bölümde dikey şeklinde konumlandırılan üç kameranı çözünürlük ve diğer detaylarını ortaya çıkardı.

Huawei P20 Pro kamera
Huawei P20 Pro kamera

Huawei P20 Pro kamera özellikleri

Huawei’in yeni nesil telefonu kamera özellikleriyle parmak ısırtacağa benziyor. Telefonda 40 megapiksel + 8 megapiksel + 20 megapiksel çözünürlüklü üç kamera göreceğiz. Peki kameralar nasıl çalışacak? Öncelikle üç kamerada da Huawei-Leica iş birliği sürüyor. 40MP + 8MP ikili kameraya altlarında 20MP’lik bir kamera eşlik ediyor.

Kaynağa göre telefon 5 kata kadar Hybrid yakınlaştırma gerçekleştirebilecek. 40MP’lik ana kamera  3x yakınlaştırma gerçekleştirebiliyor, ancak 8MP’lik telefoto lensin yakaladığı ek detaylarla birlikte 5x yakınlaştırma sağlanabiliyor. 20MP’lik üçüncü kamera, önceki Huawei telefonlarda olduğu gibi tek renkli monokrom bir sensör.

Üç kamera f/1.6 ve f/2.4 arasında değişen diyafram açıklıklarına sahip. Telefonda ayrıca Light Fusion adında yeni bir kamera özelliğinin yer alacağı bildiriliyor. Light Fusion’ın nasıl çalıştığına dair bir açıklama yok ama düşük ışıklı fotoğrafçılıkla bir ilgisi olduğunu düşünüyoruz. P20 Pro’da üç kameraya bir IR-RGB sensörü ve bir lazer-odaklanma modülü de eşlik edecek. Huawei P20 ayrıca 24 megapiksel çözünürlüklü bir ön kameraya sahip olacak. Ön kameranın da Işık Füzyonu adında bir özellik sunacağı gelen bilgiler arasında.

6.1 inç büyüklüğünde 2240 x 1080 piksel çözünürlüklü 19:9 OLED ekranın yer verileceği telefona yapay zeka tabanlı Kirin 970 işlemcisi güç verecek. 6 GB RAM, 128 GB dahili depolama, 4.000 mAh büyüklüğünde pil ve suya/toza dayanıklılık (IP67) sertifikasına sahip olacak telefon Avrupa’da 899 €’dan satışa sunulacak.

 

Huawei P20 tanıtılmadan satışa sunuldu! İşte fiyatı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu