Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

2021 Yılının İlk Çeyreğinde Satılan Akıllı Telefon Sayısı Yok Artık Dedirtti!

2021 yılının ilk çeyreğinde ne kadar telefon satıldığı ortaya çıktı. Akıllı telefon pazarı yüzde 25,5 büyüdü. Detaylara göz atalım…

Samsung, Xiaomi, Apple ve OPPO gibi birbirinden ünlü akıllı telefon üreticileri farklı amiral gemilerini piyasaya sunmaya devam ettiği şu günler de satışlar da patlamaya devam ediyor. Özellikle Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi’nin Redmi serisi ile 200 milyon satış sayısını devirdiği haberi şaşırtmazken pazardaki rekabette her geçen gün artmaya devam ediyor. 2021’in ilk çeyreğinde oldukça güzel telefonlar oldukça yüksek fiyatlar ile hem ülkemiz de hem de dünya da satılmaya devam ederken sabahın erken saatlerin de 2021’in ilk çeyreğinde ne kadar telefonun satıldığı da ortaya çıktı.

Yepyeni akıllı telefonların duyurulmaya devam edildiği şu günler de piyasadaki telefonlara da ilgi artmaya devam ediyor. Bugün ortaya çıkan yeni detaylar da ilk çeyrek içerisinde ne kadar telefon satıldığı ve pazardaki büyüme miktarı bir kez daha netleşmiş oldu.

"<yoastmark

2021’in İlk Çeyreğinde 346 Milyon Akıllı Telefon Satıldı

International Data Corporation kısaca IDC’de yayınlanan telefon verilerine göre 2021’in ilk çeyreğinde toplamda 345.5 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirildi. Çin ve Japonya’nın yer almadığı veriler de telefon pazarının küresel anlam da geçtiğimiz yıla göre yüzde 25.5 büyüdüğü gözlemlendi. Satış grafiklerinin ilk sırasında Güney Koreli teknoloji devi Samsung olurken onu en yakın rakibi Apple takip etti. Listenin üçüncü ve dördüncü sıralarını iki Çinli telefon üreticisi olan Xiaomi ve OPPO üstlenirken onları Vivo takip etti. Son çeyrekte pazardaki paylarını artıran Xiaomi, OPPO ve Vivo  dünya çapında önemli bir konuma yükseldiler. Böyle giderse telefon pazarı her geçen yıl daha fazla büyümeye devam edecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu