Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiTeknolojiXiaomi

Xiaomi ve Redmi Ayrışıyor! Neler Oluyor?

Xiaomi ve Redmi markaları artık farlılık göstermeye başlayacak gibi görünüyor. MIUI arayüzünde önemli farlılıklar olabilir.

Xiaomi ve Redmi akıllı telefonlarını birbirinden uzaklaştırmanın ilk adımı, 2020’nin başlarında duyurulan Redmi markasının özerkliğiydi. Özerklik elbette çok şartlı ama Redmi’nin kendi lideri ve kendi yönetimi var. Şimdi ise şirket, MIUI arayüzü ile iki firmanın ürünlerini ayrıştıracak. Bu ayrıştırma işleminim MIUI 13 ile başlaması bekleniyor.

Sızıntıları ile ünlü olan Digital Chat Station’a göre, Redmi için MIUI, kendi markasının yeni unsurlarına sahip olacak. Belki de Xiaomi için ürün yazılımında görsel farklılıklar yaşanacak. Ancak işlevsel olarak her şey aynı kalacak. Bu değişiklikler yalnızca arayüz, simgeler ve animasyonlarda yapılabilir. Şimdilik bu konu hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

Xiaomi ve Redmi

Xiaomi’nin MIUI 13 ile birlikte Apple ve Huawei gibi kendi ekosistemini kuracağı söyleniyor. Bu ekosisteme kolayca adapte olacak olan Xiaomi’nin, çatısı altındaki firmaları ayrıştırması oldukça mantıklı bir hamle olacak. Önümüzdeki yıl Vivo ile iQOO markaları da ayrışacak. Çinli firmalar önümüzdeki yıl farklı bir politika izleyecek gibi görünüyor. Alt markalarını özerk bir marka haline getirerek büyümelerine büyüme katacak olan Çinli firmalar, Apple ve Samsung’a korku salacak.

MIUI 13 arayüzü demişken, Xiaomi’nin yeni arayüz güncellemesi ile bambaşka bir deneyim sunacağı söyleniyor. Ancak bu güncelleme ile ne gibi yeniliklerin geleceği şimdilik bilinmiyor. Yıl sonu tanıtılacak olan Xiaomi 12 ile göreceğimiz MIUI 13 arayüzü bakalım firmanın prestij yazılımı olabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu