AndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Qualcomm Apple M1 ile Çarpışacak

Qualcomm, sektörde devrim yaratan Apple M1 yonga setleri ile çarpışmaya hazırlanıyor. Snapdragon çok yakında evrim geçirecek.

ARM tabanlı çip tasarımcısı Qualcomm, 2021 Yatırımcı Günü sırasında, Apple‘ın M serisi silikonuna rakip olacak bir PC için güçlü bir ARM tabanlı işlemci yapma proje planlarını açıkladı. Şirket ayrıca Apple’a 5G modem tedarikinin gelecek yıl sadece yüzde 20’ye düşeceğini duyurdu. Sektörde devrim yaratan Apple M1 yongalarına ilk hamlenin Qualcomm’dan gelmesi de oldukça ilginç olacak. Intel ve AMD’nin bu konuda henüz bir atılımları yok.

Yonga seti devi PC alanında, Snapdragon 8CX ve Microsoft Surface X üzerinde çalışan SQ1 , SQ2 yongaları gibi birkaç yongaya zaten sahip. Ancak şirket, nispeten daha zayıf işleme yetenekleri nedeniyle henüz çok fazla başarı elde edemedi.

Qualcomm, Apple’ın M serisi işlemcileriyle kafa kafaya rekabet edebilecek işlemciler tasarlamayı amaçladığı için bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Apple, AMR tabanlı PC işlemci pazarında açık bir liderliğe sahip ve bu alanda daha fazla rekabet olması harika olacak. Yonga seti üreticisi CPU ve teknoloji tasarımında uzmanlaşmış bir şirket olan Nuvia’yı Temmuz 2021’de satın aldı. Satın almanın nedeni, 2022’de dizüstü bilgisayarlar için çipler üretmelerine yardımcı olmaktı. Şirket ayrıca, gelecekteki PC’lerde masaüstü sınıfı oyun yeteneklerini etkinleştirmek için Adreno GPU’larını büyütme sözü verdi.

Qualcomm

Ayrıca şirket, 2022’de Apple’a gönderilen 5G modem tahminlerini düşürmeye hazırlanıyor. Apple’ın kendi özel yapım 5G modemlerini kullanmak istediği ve sonuç olarak Qualcomm’a daha uzun süre bağımlı olmayacakları bildiriliyor. Qualcomm’a göre şirket, 5G modemlerin mevcut değerinin yalnızca yüzde 20’sini Apple’a gönderecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu