AppleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple 7K Monitör Üzerinde Çalışıyor!

Cupertinolu teknoloji devi Apple, 7K çözünürlüğünde monitör üzerinde çalışmalarına başlamış. Bu çözünürlük gözleri keser.

Endüstriyel alanda ürettiği çözümler ile rakiplerine tur bindiren Apple, yeni ürünlerini tanıtmak için gün sayıyor. 8 Mart Salı günü düzenlenecek olan etkinlikte Cupertinolu firma iPhone SE 3, yeni iPad ve yeni ürünlerini tanıtacak. Bu etkinlikte bir sürpriz olursa yeni Mac modeli de sergilenebilir.

Etkinliğe günler kala bugün ise Apple’ın Mac mini’yi andıran, ancak çok daha üretken bir masaüstü bilgisayar Mac Studio geliştirdiğine dair resmi olmayan bilgiler ortaya çıktı. İddialara göre, bu sistemin temel yapılandırması, 2021’in sonlarında MacBook Pro’da bulunabilecek olan M1 Max işlemciyi kullanırken, daha güçlü bir yapılandırma ve daha üretken yeni bir işlemci ile gelecek.

Buna ek olarak, söylentiler Apple’a 7K çözünürlüğe sahip Apple Studio ekranının geliştirilmesini atfiyor. Muhtemelen, boyutu 32 inçten fazla olacak. Belki de bu monitör, bilgisayarın CPU’sını bazı görevlerden kurtaran bir işlemci olacak. Özellikle, yapay zeka algoritmaları tarafından veri işlemeden. İlk kez, bu tür elma planları hakkında bilgi geçen yaz ortaya çıktı.

Apple

iPhone 11’in işlemcisi olan A13 yonga seti ile güçlenecek olan bu monitörün şimdilik ne zaman tanıtılacağı bilinmiyor. 8 Mart’taki etkinlikte muhtemelen bu monitör gösterilmeyecek ve yıl sonunu beklememiz gerekecek.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu