Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple Engelleri Aşmaya Tam Gaz Devam Ediyor

Cupertinolu teknoloji devi Apple, erişilebilirlik konusunda elini taşın altına koymaya devam ediyor. İşte Apple’ın yeni özellikleri.

Teknoloji devi Apple ürettiği ürünlerin yanı sıra erişilebilirlik konusunda yaptığı atılımlar ile isminden söz ettirmeyi uzun süredir başarıyor. Erişilebilirlik konusunda rakipsiz olan firma, engelli insanların hayatlarına dokunma konusunda oldukça başarılı işlere imza attıyor. Apple’dan bugün yeni erişilebilirlik özellikleri için sevindiren haber geldi.

Apple erişilebilirlik konusunda çıtayı yükseltiyor

iOS’te yer alan büyüteç uygulaması aracılığıyla kullanıcıların önlerindeki kişileri bulmalarına zaten izin veriyor. Bu yıl firma, kapı algılama adlı kullanışlı bir yeni özellik ekleyecek. Bu özellik, LiDAR’a sahip iPhone’ları veya iPad’leri olan kişilerin bir kapının ne kadar uzakta olduğunu ölçmesine, açık mı yoksa kapalı mı olduğunu söylemesine ve üzerinde yazılanları okumasına izin verecek. Bu, görme bozukluğu olan kişilerin kendi başlarına dolaşmasını kolaylaştıracak.

Apple
Apple

Apple Watch yakında AirPlay’e sahip olacak. Bu erişilebilirlik özelliği ile insanlar Apple Watch’larındaki ekranları görebilecek ve iPhone’ları ile kontrol edebilecekler. Bu giyilebilir cihazların ekranları küçük olduğundan, birçok kişi iOS’ta daha büyük önizlemeye bakmayı daha kolay bulacaktır. Bu özellik Apple Watch Series 6 ve daha yeni modeller bu özelliği kullanabilecek.

Apple
Apple’ın yeni erişilebilirlik özellikleri

Canlı altyazılar, Apple sayesinde aslında iPhone’lara, iPad’lere ve Mac’lere geliyor. Kullanıcılar, diğer uygulamalardan gelen aramaların, videoların ve seslerin canlı bir dökümünü görebilecek. Grup FaceTime görüşmeleri sırasında bile şirket, konuşan her kişiye altyazı ekleyecek. Canlı altyazılar yalnızca iPhone 11 veya üstü modellerde çalışacak.

Apple’ın görme engelli ve az gören kullanıcılar için en üst düzey ekran okuyucusu VoiceOver, artık daha fazla dilde ve yerde çalışıyor. Ayrıca, diğer dillerdeki yardımcı özelliklere uygun düzinelerce yeni ses içeriyor.

Arkadaş Denetleyicisi, herhangi iki oyun denetleyicisini tek bir denetleyicide birleştirir, böylece çok sayıda denetleyici tek bir oyuncunun girişini yönlendirebilir. Siri Duraklatma Süresi ile, konuşma güçlüğü çeken kişiler, Siri’nin sorularına yanıt vermesinin ne kadar süreceğini kontrol edebilir.

Apple Books uygulaması, metni kalın yapmak ve satırların, karakterlerin ve sözcüklerin ne kadar uzakta olduğunu değiştirmek gibi şeyleri değiştirmek için daha fazla temaya ve yönteme sahip olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu