Güncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Türk Firması Boni yapay zekalı kapı geliştirdi!

Yapay zeka hayatımızın her anında yanımızda olmaya başladı. IFA 2018 etkinliği kapsamında yapılan oturumlarda Huawei ve Samsung CEO’larının yapay zekanın geleceğine yapacakları yatırımları aktarması ise NPU teknolojilerinin kısa sürede hayatımıza farklı anlamlar yükleyeceğini görüyoruz. Yerli üreticilere olan destek bağlamında İTÜ ARI Teknokent’in firmalarından Boni, kapalı mekanlar için bulduğu yenilikçi çözümlerden en yenisini bizlere tanıttı.

Akıllı anahtar teknolojilerine odaklanan şirket, cep telefonu ve yapay zeka kodlarıyla açılan ve kitlenebilen kapılar geliştirdi. Bina içi güvenliği artıran bu yöntem aynı zamanda ortak kullanım alanı olarak belirlenen odaların dijital ortamda yönetimini de sağlıyor. Örneğin toplantıya katılacak kişiler odaya tanımlanan saatler içinde cep telefonu ile giriş-çıkış yapabiliyor. Geliştirdikleri yeni teknoloji hakkında konuşan Boni CEO’su Sarper Sılaoğlu, “Ev, ofis, sağlık, alışveriş, ulaşım, eğitim gibi temel ihtiyaçlarımızı hep binalarda karşılıyoruz. Şirket olarak bu binaların bizimle konuşmasını ve iletişimde olmasını istiyoruz. Geliştirdiğimiz bu yeni teknolojide de esas aldığımız nokta bu dijital dönüşüm ihtiyaçları oldu” dedi.

Boni ürünleri 30 bini aşkın kullanıcıya ulaştı

Merkezi İTÜ ARI Teknokent’te olan şirket; şuanda Chicago, Londra ve Berlin ile birlikte dört farklı ülkedeki ofislerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Alışveriş merkezleri, havaalanları, kampüsler ve oteller başta olmak üzere çok sayıda kapalı mekânda kullanılan Boni’in geliştirdiği teknolojiler, şuana kadar 30 bini aşkın kişi tarafından kullanıldı.

Bu teknolojiler hayatımıza anlam katmaya devam ederken biz de yerli üreticilere destek vermeye devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde belki bu akıllı kapı sistemini de sizler için inceleriz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu