Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOVivoXiaomi

Xiaomi OPPO ve Vivo arasında dev iş birliği!

Xiaomi OPPO ve Vivo, kendi markalarını taşıyan akıllı telefonlar arasında veri transferini kolaylaştıracak ortak bir ittifaka girmeye karar verdiklerini açıkladılar.

Basitçe ifade etmek gerekirse, yeni gelişme ile bir üreticinin akıllı telefonundan başka bir ürecitinin mobil cihazına geçildiğinde, kullanıcılar tüm bu verilerini nasıl transfer edeceklerinin kaygısını artık taşımayacaklar.

Xiaomi OPPO ve Vivo dosya transferinde anlaştılar

Üreticiler arasındaki dosya transfer anlaşmasına göre her üç markanın akıllı telefonları kısa sürede herhangi bir üçüncü taraf uygulamasına ihtiyaç duymadan saniyede 20 MBps hızında dosya aktarabilecek.

Aktarım, fotoğraflar, videolar, şarkılar, belgeler vb. gibi birden fazla dosya formatını desteklemekte. Mobil Noktadan Noktaya Hızlı Aktarım Protokolü baz alan dosya iletiminde daha hızlı bir eşleşme sağlanması için Bluetooth  bağlantısı kullanılıyor.

OPPO, Xiaomi ve Vivo halihazırda Çin akıllı telefon pazarının neredeyse %50’sini oluşturuyor. Böylece Çin’deki akıllı telefon kullanıcılarının çoğu bu ittifaktan faydalanacaktır. Üçlü ittifakın henüz duyurulduğu esnada Realme’den katılım açıklaması geldi.

Gelecekte daha fazla üreticinin ittifaka katılacağını düşünüyoruz. Huawei ve Honor’un da katılımıyla Android tarafında da üçüncü taraf bir uygulamaya gerek kalmadan dosya transfer işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilecek.

AirDrop uygulaması kullanım kolaylığı nedeniyle iPhone kullanıcıları arasında oldukça popüler. İttifakın genişlemesiyle birlikte benzer bir kolaylık Android tarafındaki kullanıcılara da sunulmuş olacak.

Markalar arası dosya aktarma özelliğinin, bu ayın sonuna kadar genel beta sürümünün kullanıma sunulacağı belirtildi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu