Konsol OyunlarıOyun KonsoluPlayStationSony

Sony PlayStation 5 Satış Adeti Açıklandı

Haziran 2020’de tanıtılan Sony PlayStation 5 için yeni bir dönüm noktası açıklandı. Konsolun satışları dünya çapında 40 milyonu geçti.

Sony, 2020’nin yazında tanıtılan ve o yılın sonunda piyasaya sürülen PlayStation 5 oyun konsolunun satış rakamlarında yeni bir başarı basamağı daha açıkladı. Sony’den yapılan açıklamaya göre konsolun satışları 40 milyonu aştı.

Play Station 5’in ilk satış rakamı, satışa sunulmasından 8 ay sonra açıklandı. 10 milyonu aşarak bu alanda en hızlı satılan konsol olan Play Station 5’in 30 milyon satış adetini alması ise Aralık 2022’de gerçekleşti.

Hatırlayalım, Sony 2022’nin başlarında 117 milyondan fazla PS4 birimi ve 2013 itibarıyla yaklaşık 157 milyon PS2 sevk ettiğini açıkladı. PS4’ün 100 milyona ulaşması 6 yıl sürdü. PS5, bu başarının neredeyse yarısına 3 yıldan daha kısa bir sürede ulaşmış görünüyor.

Uzun süredir yaşanan tedarik sorununun ardından Sony, PS5 arzının iyi stoklandığını ve talebin nihayet karşılandığını açıkladı. Ayrıca satışları artırmak için çeşitli teklifler yürütüyor. Ayrıca Spider-Man 2 gibi özel yapımlar da konsola geliyor.

40 milyonun aşılmasının ardından Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO’su Jim Ryan şunları söyledi:

Kasım 2020’de PlayStation 5’i piyasaya sürdük ve dünya, konsolu 2019’da duyurduğumuzdan daha garip ve farklı bir yerdeydi. COVID’in benzeri görülmemiş zorluklarına rağmen ekiplerimiz ve iş ortaklarımız, PS5’i zamanında teslim etmek için özenle çalıştı.

Salgınla birlikte karşıdan esen rüzgarlarla yüzleşmeye devam ettik ve talebe ayak uyduracak envantere sahip olabilmemiz için tedarik zincirlerinin normalleşmesi aylar sürdü.

Aylarca, topluluğumuza bu sorunlar üzerinde çalışırken gösterdikleri sabır için teşekkür etmeye devam ettik. Ancak şimdi PS5 arzı iyi durumda ve bastırılmış talebin nihayet karşılandığını görüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu