AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSQualcomm

Avrupa Birliği Qualcomm ‘a 1 Milyar Dolarlık Çikinovski Cezası Kesti!

Çikinovski nedir? Bunun ne olduğunu anlamak için Reza Zarraf denen adamın mahkeme tutanaklarına bakmanız ya da dava ile ilgilenen az sayıdaki gazetecinin videolarını izlemeniz gerekiyor ama kısaca açıklamaya çalışalım. Yapılan dalavere ya da usulsüz işlemlerin hepsine Reza ve ekibi “Çikinovski” adını takmışlardı. Böyle bir işlemin Qualcomm ve Apple arasında da yapılması büyük bir sansasyona sebep oldu. Konu Apple olunca basın tarafından konunun Amerika’ya gidememe adına kapatıldığına şahit oluyoruz. Böyle bir durum farklı bir üreticinin başına gelseydi şimdi yer yerinden oynamıştı. Ortaya çıkan bilgiler ışığında Avrupa Birliği Qualcomm için cezayı kesti ve Qualcomm’un 2011-2016 yılları arasında Apple ile yaptığı gizli anlaşmalar sonucunda tekelleşme karşıtı yasaları ihlal ettiği gerekçesi ile 992 milyon € (1.2 milyar dolar) para cezasına çarptırdı.

Qualcomm Apple
Qualcomm Apple

Avrupa Birliği Qualcomm için Kararını Verdi! Suçlusun!!!

Ortaya çıkan bilgiler ışında Qualcomm, Apple‘a telefonlarında kendi modemlerini kullanması için milyarlarca dolar para ödedi. Bu paranın hangi şartlar altında şirkete giriş yaptığını gerçekten inanılmaz bir biçimde merak ediyoruz. Fatura Altı indirim mi yapıldı yoksa farklı bir biçimde mi bu para Apple‘ın kasasına girdi (ya da hiç çıkmadı) bunun da detaylarını önümüzdeki günlerde öğreneceğiz.

Editörün Notu: Allah’ım daha neler göreceğiz gerçekten bilemiyoruz. Ardı ardına ortaya çıkan bu sansasyonlardan sonra Apple hissedarları nasıl bir tutum takınacak ve bu duruma Amerikan yasaları nasıl bir yaptırım uygulayacak oldukça fazla merak ediyoruz. Yoksa; Apple’dır Qualcomm’dur yapar mı denecek? Sonuçları hep birlikte göreceğiz…

https://www.teknoburada.net/galeriler/turkiyedeki-youtuberlarin-kazanclari-dudak-ucuklatti/

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu