Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Donald Trump çok pis şapa oturdu! Huawei Kirin için çoktan stok yapmış!

ABD Başkanı Donald Trump’ın TSMC’ye uygulattığı Huawei ambargosu elinde patladı. Huawei Kirin işlemcileri için çoktan stok yapmış be gülüm.

Amerika ile Çin arasındaki ekonomik savaş kurbanı olan Huawei, kendini sağlama almaya devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, Huawei’nin yonga seti üretimi sekteye uğrasın diye yaptığı plan ile geçtiğimiz hafta gündeme oturmuştu. Huawei Kirin işlemcilerinin üretimini yavaşlatarak kendi aklınca Huawei’ye kafa tutan Donald Trump, çok pis şapa oturdu.

Huawei’nin çip tasarımı için HiSilicon’a sahip olsa da, bu tasarımların TSMC gibi bir yonga üreticisinden üretilmesi gerekiyor. Donald Trump, TSMC’nin ABD’de üretim tesisi kurması konusunda kolaylıklar sağlayacağını açıklamasının ardından, TSMC’nin Huawei ile olan işlerini askıya aldığı duyurulmuştu. Kapalı kapılar arkasında Win-Win yapan iki firmanın planları suya düştü.

Huawei Kirin yonga setleri için stoğunu çoktan yapmış paşam!

Nikkei Asian Review, Huawei’nin yonga seti konusunda tam 2 yıllık stoğunu çoktan yaptığını TSMC‘nin yaptırımının Huawei’yi pek etkilemeyeceğini açıkladı. Nikkei ayrıca; Huawei’nin Güney Kore NAND ve DRAM bellek yongası üreticileri olan Samsung ve SK Hynix ile tedarik sağlamak için görüşmelerde bulunduğu da belirtiyor.

Huawei Kirin

Android lisansını iptal edip Google Servisleri‘ni iptal ettiren Donald Trump’a Huawei Mobile Servisleri ile tokat gibi bir cevap verilmişti.

Muhtemelen TSMC’nin bu hamlesinden sonra Huawei üretim tesisi konusunda kendini geliştirecek ve TSMC’ye olan ihtiyacı büyük ölçüde azalacak. Amerika, Çin’i bitireyim derken kendi bitecek haberi yok. Huawei’ye yaptırım uygulayıp, Huawei’yi zayıflatmak yerine daha da güçlendiren Amerika, bu saldırılarına bu yıl içerisinde de devam edecek gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu