Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriSony

Sony Xperia XA Ultra için imza kampanyası başladı!

Akıllı telefon pazarında rekabet her geçen gün kızışıyor ve üreticiler müşterilerinin “daimi” müşteri olmaları için ellerinden gelen çabayı sarf ediyor. Apple, Sony, LG ve Samsung bu noktada en iyi müşteri memnuniyetin sunarken servis konusunda kullanıcıların son yıllarda yaşadıkları sorunlar ciddi anlamda müşteri memnuniyetsizliğini de beraberinde getirdi. General Mobile ve Huawei gibi şirketlerin sundukları VIP servis çözümleri ise büyük üreticilerin müşteri memnuniyeti tarafında gözden düşmelerine sebep oldu. Üründe yaşanan kronik sorunların üreticiler tarafından ilgiyle izlenmesi ve bu konuda önlemler alınması gerekirken geçtiğimiz günlerde ortaya çıkardığımız Sony Xperia XA Sinyalizasyon sorunundan sonra aynı durumu yaşayan kullanıcılardan yüzlerce mail ve mesaj aldık. Sony Türkiye, bu durum için “Kronik ve genel bir sorun olmadığını söyleyip bazı belirsiz kaynakların karalama kampanyası” olduğunu ima eden bir tavır sergileseler de biz bu sorunun arkasında olduğumuzun altını çizmek istiyoruz. Muhtemelen Sony bir daha bizi ve yayınımızı en ufak bir davete ya da ürün gönderimi döngüsüne almasa da gazetecilik yapmak adına elimizde olan şikayetlerin ve kendi yaptığımız testlerin arkasında olacağız. Dün itibariyle sorun yaşayan bir kullanıcımızın açtığı Sony Xperia XA Ultra için imza kampanyası ise bu konuda tüm mağdurların umudu olabilir. Yazının üzerine tıklayarak kampanyaya destek verebilirsiniz.

Sony Xperia XA Ultra için imza kampanyası
Sony Xperia XA Ultra için imza kampanyası

Biz teknoburada.net olarak hiçbir kurum ve kuruluşa yakın ya da uzak değiliz. Bugüne kadar iyiye iyi, kötüye kötü dedik ve demeye de devam edeceğiz. Daha önceki videomuzda bunu dile getirdik ama sanırız tekrar etmek gerekiyor; Sony bu memnuniyetsizliği kullanıcılarının kalbini alarak giderebilir. Bunun maddi bir boyutu elbette olacaktır ama bunun yapılması müşterilerin önümüzdeki yıllarda da Sony ürünlerini tercih etmesine sebep olabilir diye düşünüyoruz.

Bizi “karalama kampanyası yapıyorlar” diye eleştirenler daha önce aynı sorunu Huawei P8‘de yaşandığını ve onunda bizim tarafımızdan ortaya çıkartıldığını; daha sonra Huawei‘nin telefonun satışını iptal ettiğini hatırlamıyorlar ya da hatırlamak istemiyorlar. İlgili videoyu da aşağıdan sizlerle paylaşıyoruz; -ki bunun sadece bir markaya özel olmadığı anlaşılsın. Videoyu izlerseniz aynı süreci Huawei için de işlettiğimizi göreceksiniz. İlk telefonda sinyalizasyon sorunu yaşamıştık ve biz 1,5 yıl önce de yine ikinci telefonu üreticiden talep etmiş ve aynı sorunun olduğunu görmüştük. Hiçbir kurumun Ar-Ge ya da Servis merkezi olmadığımız için de bunun yayınlanması gerektiğine karar verdik; aynen bugün gibi…

Gelen ürünlerin içine hat bile takmadan inceleme yapan 3 – 5 kişiden biri asla olmayacağız. Dürüstlüğümüzden ve abdestimizden şüphemiz yok; zaten dürüst bir yayın olmasak ve söylendiği gibi “KARALAMA KAMPANYASI” yapmaya çalışsak ilk telefonda yaşanan sorunu alelacele yayına alırdık. Oysaki konunun muhattapları çok iyi hatırlayacaklar; Xperia XZ lansmanında kendilerine sorunu bizzat anlatmış ve 2. telefonda da aynı sorun yaşanırsa bunu kronik bir sorun olarak algılayacağımızı dile getirmişizdir.

Böyle bir karalama kampanyasından bahsetmek olanaksızdır; zira biz yaşanan her şeyi Sony Türkiye ile en üst düzeyde paylaştık. Bir okuyucumuzun yolladığı haklardan feragat belgesini yayınlamadan önce Sony Türkiye Ülke Müdürü Canan TAŞAR Hanım’a gösterdik ve bu konuda nasıl bir düşüncesi olduğunu sorduk. Ondan gelen açıklama üzerine de siz değerli okuyucularımız ile bu belgeyi paylaştık.

acf864df-4e41-48a6-b1ed-db2940585efc

Biz teknoburada.net ekibi olarak okuyucuların tarafında dürüst bir gazetecilik yapmaya çalışmaktayız. Umarız Xperia XA Ultra‘da sinyal sorunu yaşayan kullanıcıların Sony tarafından gönülleri alınabilir. Bizim amacımız hiçbir zaman için maça ya da yurt dışına götürülmek olmadı. Bu sorunu yaşayan kullanıcıların sorunları giderildiğinde biz misyonumuzu tamamlamış olacağız. Soruna çözüm arayan kullanıcıların Sony Xperia XA Ultra için imza kampanyası katılımı ile seslerini daha ciddi bir mecradan duyurabilirler diye de ayrıca düşünmekteyiz…

Son bir söz… Biz Don-Kişot değiliz; yel değirmenleri ile mücadele etmeyecek kadar ayaklarımız yere basıyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu