Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 12 Geliştirici 2. Sürümü Yayınlandı!

Android 12 Geliştirici sürümü 2. güncellemesini aldı. Android’in akıllı telefon piyasasının vazgeçilmez işletim sistemi olmasındaki sır ne?

Google şu anda en son işletim sistemi olan Android 12 üzerinde çalışıyor. Resmi kararlı sürüm yayınlanmadan önce, bu sistem birkaç işlemden geçecek. Kararlı sürüm yayınlanmadan önce geliştirici önizlemesinden, genel beta aşamasından geçmesi gerekecek. Geliştirici önizlemesinin ve genel beta sürümünün birden çok aşaması olacak. Bu sabah Android 12 Developer Preview 2 (DP2) yayına girdi. Tam paket indirme artık Google Pixel 3 serisi ve sonraki Pixel cihazlar için kullanılabilir durumda.

Sürüm planına göre, Android 12 Ağustos 2021‘den sonra halka sunulacak. Bu sistem, Mayıs 2021’de genel beta aşamasına girecek. Geleneksel olarak, beta aşamasında, bazı Çinli akıllı telefonlar da bu güncellemeden bir pay alacaklar. Xiaomi ve OnePlus gibileri, ilk halka açık beta sürümünde yer alacak. Pixel cihazlar için Android 12 geliştirici önizlemesini indirmek için burayı tıklayın

Android 12

Resmi kayıtta, DP1 / 1.1 ile karşılaştırıldığında DP2’nin ana değişiklikleri, geliştiricilerin rahatlığına odaklanmıştır. Gerçek işlevlerde ve arayüzlerde şuanda çok fazla hata var. Birkaç özellik, herkese açık test için tamamen hazır değil. Yuvarlak köşe desteği, resim içinde resim animasyon işlevi ve diğerleri gibi özellikler daha fazla geliştirilmeli. Bu özellikler daha pürüzsüz ve özelleştirilebilir olacak.

Ayrıca, Android 12 Developer Preview 2’nin karanlık moda önemli değişiklikler getirdiğine dair raporlar var. XDA‘ya göre karanlık mod, saf siyahtan daha açık gri renge dönüşüyor. Bu son sürümün yayınlanmasıyla tema koyu, simsiyahtan açık gri tonuna geçiş yapacak. Google, beyaza kıyasla gri temanın bile OLED ekranda güç tasarrufu sağlayabileceğini iddia ediyor. Bu nedenle açık grinin pil tüketimini azaltacağını düşünmek daha mantıklı.

Ayrıca, bildirim çubuğunu açmak için el modunu ve hareketleri tanıma özelliği eklenecek. Bu güncellemeyle, işlev üç seçenekli eksiksiz bir menüye kavuşuyor. İlk olarak, işlevi gerçekten etkinleştirmek için açın veya kapatın seçenekleri olacak.

Ek olarak, yeni pencere öğesi seçim sayfaları ve bildirim çubuğunun medya merkezi temaya daha iyi uyum sağlayacak. Ayrıca renk, kilit ekranı, pin kodu girişi ve arayüz deseninin tümü yeni bir görünüm kazanıyor. Tarihsel deneyimlerden, arayüz de dahil olmak üzere DP aşamasının işlevlerinde büyük ölçüde belirsizlik olduğu unutulmamalıdır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu