Akıllı TelefonAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuawei

Huawei Mate 10 ve Mate 10 Pro kullanıcıları EMUI 8.1 güncellemesi için hazır mısınız?

Huawei Mate 10 ve Mate 10 Pro kullanıcılarını mutlu edecek bir gelişme ile karşınızdayız. Huawei hatırlayacak olursanız mart ayında gerçekleştirdiği etkinlikte P20/P20 Pro modellerini duyurdu. Her iki telefonun yazılım birimini Android 8.1/EMUI 8.1 sürümleri oluşturuyor. Huawei CEO’su Richard Yu etkinlikte Mate 10 serisi telefonların da benzer sürüme yükseltileceğinin müjdesini vermişti.

Huawei Mate 10 ve Mate 10 Pro Android 8.1 beta başladı

Yaklaşık üç ay sonra güncellemesinin birinci aşaması başladı. EMUI arayüzünün geliştirilmesinden sorumlu kıdemli bir yönetici Weibo hesabı aracılığıyla Mate 10/Mate 10 Pro için Android 8.1 / EMUI 8.1 güncellemesinin açık beta sürecinin başladığını bildirdi.

Huawei Mate 10 ve Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 ve Mate 10 Pro

Kullanıcılar Huawei Pollen Club resmi forum sitesi aracılığıyla beta sürecine kayıt yaptırabilir. Beta sürecine şu an için sadece Çinli kullanıcılar kayıt yaptırabiliyor. Kayıt yaptırmak için telefonların B113 sürüm numarasına sahip ve root’suz olması gerekiyor.

Peki güncelleme neler getirecek?

Yapay zeka ve performans tarafında önemli gelişmeler göreceğiz. Son günlerde sıklıkla duyduğunuz Huawei GPU Turbo güncellemesi Huawei Mate 10 modellere sunulacak. GPU Turbo güncellemesi sayesinde telefonun grafik performansı %60 oranında, işlemci performansı ise %30 oranında artacak.

Google, Android 8.1 güncellemesinde yer verdiği Neural Networks API (NNAPI) sayesinde, Android cihazlarda çalışan yapay zeka uygulamaların geliştirilmesini kolaylaştırdı. Bunun etkisini Kirin 970 işlemcisi ile birlikte Huawei Mate 10 modellerde göreceğiz.

Kamera tarafında 13 sahneyi tanıyabilen telefonlar güncelleme sonrası 19 sahne tanıyabilecek. Bunun yanında telefonlarla fotoğraflar çekerken deneyimi artırmak için yeni akıllı sistemler geliştirilecek. Ayrıca güncelleme sonrası Mate 10 modellerde sahne tanıma özelliği devre dışı bırakılabilecek.

 

“2018’in en iyi akıllı telefonu” ödülünün sahibi belli oldu!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu