Güvenlik

Norton Password Manager Bilgisayar Korsanlarının Kurbanı Oldu

Norton Password Manager bilgisayar korsanları tarafından kullanıcı hesaplarına eriştiler. Hızlı müdahale sonrası tüm kullanıcılar uyarıldı.

Günümüzde en bilindik siber güvenlik firmalarından birisi olan NortonLifeLock kısa bir süre önce kullanıcılarına bilgisayar korsanlarının Norton Password Manager hesaplarına eriştikleri bilgisini verdi. Ancak şirket bu durumu saldırının olduğu sistemin zayıf güvenliğinden değil, diğer platformlarda bulunan güvenlik açıklarından kaynaklandığını iddia etti.

Bu tür saldırılar genellikle saldırganın hedeflemiş olduğu hedefe erişmek için diğer platformlarda bulunan güvenliği ihlal edilmiş hesaplar gibi diğer kaynaklardan almış olduğu veriler ile kimlik bilgisi doldurma saldırı olarak biliniyor. Norton tarafından 12 Aralık tarihinde alışılmadık derecede yüksek sayıda başarısız oturum açma denemesi olduğunu tespit etti. Bu durum genellikle kimlik bilgisi doldurma saldırısı olduğunu gösterir. Şirket tarafından yapılan toplantı sonrası saldırının 1 Aralık tarihinde başladığı ve birçok hesabın tehlikeye atıldığı açıklamasında bulundu.

Norton Life Lock

Bu durumdan tarafından etkilenen hesapların sayısı henüz açıklanmamış olsa da Nortonlifelock’un ana şirketi olan Gen Digital tarafından yapılan açıklamada saldırı tarafından yaklaşık 925.000 etkin olmayan ve etkin hesabın hedef alınabilmiş olabileceğini belirtti. Kullanıcılar, bilgisayar korsanlarının özel kasalarda saklanan ayrıntıları almış olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu. Bilgisayar korsanları hesabın adını, soyadını, telefon numarasını ve e-posta adresini de gördüğü düşünülüyor.

İlginizi Çekebilir: iPhone’da Parola Yöneticisi Nasıl Değiştirilir?

Bu saldırının ardından Norton, etkilenen ve etkilenmesi muhtemel tüm hesapların şifrelerini sıfırladı ve gelecekteki saldırılara karşı koruma sağlayabilmek için ek işlemlere başladı. Şirket ayrıca kullanıcılara hesapları için iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkin hale getirmelerini şiddetli bir şekilde önerdi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu