Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

BMW Sahipleri Şimdilik iPhone 15 Serisini Şarj Etmeyin

iPhone 15 sahibiyseniz ve BMW kullanıyorsanız şimdilik cihazı aracın kablosuz şarj pediyle şarj etmekten kaçınmak en iyisi olabilir.

Yeni iPhone’lar sorunlarla boğuşmaya devam ediyor. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max satışa sunulduğu andan beri aşırı ısınma sorunu ile gündemde. Bunlara şimdi de kablosuz şarj ve buna bağlı olarak NFC çipinin çalışmaması eklendi. Apple’a yakın kaynakların aktardıklarına göre BMW araç kullanıcıları iPhone 15 serisi modelleri araçlarında şarj ettikten sonra çeşitli sorunlar yaşıyor. Bu sorunların ardından NFC çipi bozuluyor.

MacRumors Forumları ve eski adıyla Twitter olarak bilinen X’te paylaşılan yorumlara göre, geçtiğimiz hafta bazı BMW sahipleri, iPhone 15’lerinin NFC çipinin, cihazı araçlarının kablosuz şarj paneliyle şarj ettikten sonra artık çalışmadığından şikayetçi oldu. Etkilenen müşteriler, iPhone’un beyaz ekranla veri kurtarma moduna girdiğini ve cihaz yeniden başlatıldıktan sonra NFC çipinin artık işlevsel olmadığını söylüyor.

iPhone’da NFC çipi, Apple Pay ve dijital araba anahtarları başta olmak üzere bazı özelliklerde etkin olarak kullanılmakta. Etkilenen kullanıcılar Cüzdan uygulamasında “Apple Pay Kurulamadı” hata mesajı alıyor ve sorunu düzeltmenin bir yolu da şu yok gibi görünüyor. Bazı müşteriler, Apple’ın, NFC çipinin arızalandığını doğruladıktan sonra iPhone’larını değiştirdiğini, ancak yeni iPhone’un da aynı soruna karşı olduğunu bildiriyor. Dolayısıyla bu sorun için de kalıcı bir çözüm bulunabilmiş değil.

Şu ana kadar iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max kullanıcılarından şikayetler gelse de iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ın da etkilenmesi mümkün. Dolayısıyla herhangi bir iPhone 15 modelinin sahipseniz BMW aracınızın kablosuz şarj ünitesini şimdililik kullanmamak yararınıza olacaktır.

Sorunun spesifik nedeninin ne olduğu, kaç müşterinin etkilendiği ve hangi BMW modellerinin etkilendiği belli değil. Apple’a yakın kaynaklar şirketle iletişime geçti ve bunun hakkında bir yanıt bekliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu