Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriLG

LG’nin kullandığı ThinQ nedir? ThinQ ne demek?

Son dönemde akıllı telefon pazarında üreticiler kendi ekosistemlerini kurmak için yoğun çaba sarf ediyor. Bu konuda en başarılı üreticilerin Güney Koreliler olduğunu görüyoruz. Apple kendine özgü kapalı işletim sistemleri ile zaten her anlamda kendi ekosistemini oluşturan bir üretici ama Android ekosisteminde bu iş daha zor ve bunu LG ile özellikle Samsung ciddi anlamda başardılar. Bu sürecin bir parçası olan ThinQ ise LG’nin yapay zeka akıllı teknolojisini temsil eden bir tabir oldu. LG G7 ThinQ ile kullanmaya başladığımız ThinQ nedir? ThinQ ne demek? diye kendinize sorduysanız bu haber tam size göre.

ThinQ nedir? ThinQ ne demek? ThinQ Telefonlar 

LG, geçtiğimiz yıl Kore’de hayata geçirdiği Yapay Zeka Laboratuvarında DeepThinQ 1.0 teknolojisi ile yapay zeka sistemini geliştirmek için kolları sıvadı. Huawei Mate 9 ile birlikte tanıştığımız Deep Learning sisteminin makineler tarafından kullanılabilmesi için ThinQ sistemini geliştiren LG’nin bugün büyük bir yol aldığını görüyoruz. ThinQ’nun açık strateji mantığına uygun olarak DeepThinQ ile güçlendirilen mobil cihazlardan beyaz eşyalara kadar uzanan LG ürünlerinin birbirleri ile etkileşime girmesi amaçlanıyor ve tüm bu ekosisteme de ThinQ ya da Smart ThinQ deniyor.

LG’nin yeni nesil beyaz eşyaları, televizyonları ve telefonlarının birbirleri ile konuşmaya başlaması kullanıcılara nasıl bir kolaylık sağlayacak bunu bilemiyoruz zira marka sadece birkaç gazeteci ve yayına doğru düzgün cevap veriyor ama bizce bu teknoloji LG’nin kendi ekosistemini oluşturabilmesi için oldukça önemli. Akıllı telefonumuzdan televizyonu kontrol edebildiğimiz bir ekosistemin ne denli işimize yarayacağını düşünebiliyor musunuz?

Huawei’nin Krin 970 ile birlikte pazarlamasını yaptığı yapay zeka şimdilik sadece fotoğraf çekerken işe yarayan kullanışsız bir arayüzden başka bir şey değil ve LG, ThinQ ekosistemi ile bize daha fazlasını sunacakmış gibi görünüyor. Bakalım LG G7 ile birlikte tanışacağımız bu ekosistem bize ne sunacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu