Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobilTeknoloji

Doğan SLX Tam 180.000 TL’ye Satıldı!

Türkiye’de otomobil fiyatlarının yükseldiği bir gerçek. Ancak Doğan SLX 180.000 TL’lik fiyatı ile çıtayı Allahuekber Dağları’na çıkardı.

Koronavirüs pandemisi ve yükselen kurlardan sonra otomobil fiyatlarında artış yaşanmıştı. ÖTV indirimi öncesi 150.000 TL’nin altında sıfır otomobil almak hayal olmuştu. Şu sıralar ortalama bir fiyat bandına oturmaya başlayan otomobil pazarında bugün ilginç bir olay yaşandı. Doğan SLX, Bursa’da tam 180.000 TL‘ye satıldı. Peki, bu otomobili bu kadar pahalı yapan şey ne?

Ülkemizde çok popüler olan Doğan’ın 180.000 TL’ye satılmasındaki en büyük etken bu otomobilin tam 560 HP gücünde olması. Yusuf Yamanlar tarafından alınan bu araç, rekor fiyata satılarak tarihe geçti. Yusuf Yamanlar35 yıllık hayalimi bugün gerçekleştirdim. TOFAŞ’ın kuş serisi, eskimeyen bir yüz. Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir araç.” açıklamasında bulundu.

Doğan’ı modifiye eden TIR şoförü olan Tanju Akdoğan; “Aracımız 1993 model Doğan SLX tamamıyla hatasız, işlemsiz, kaporta olarak orijinaldir. Güneşin verdiği zararlardan dolayı aracımız dışarıdan boyalıdır. Aracımız turbo 4.0 enjeksiyonludur. BMW M3 şanzımanı kullandık. Torpidosunda dahi tek bir çizik çatlak yok. Aracımızın direksiyonu Mercedes direksiyonu, koltuklarında ise elektrikli ısıtmalı ve elektrikli ayarlanabilir Mercedes koltuğunu tercih ettik. Tavan ve kapı döşemelerimiz BMW F30 marka araçtan buraya uyarlandı. Ayrıca normal standart göstergelerimizi dijital gösterge ile değiştirdik. Aracımızda üst düzey ses sistemi mevcut. Aracımıza turbo modifiye yapılmış olup görselliği ve motor performansıyla öne çıkmaktadır. Aracımız 560 beygir gücüne ulaşabiliyor. Aracımız hem cadde modu hem de yarış moduyla Türkiye’nin hatta dünyanın sayılı araçlarından bir tanesidir. Yeni sahibine hayırlı olsun.” dedi.

Doğan SLX

1993 model ve 560 beygir gücündeki bu otomobilin asfaltta nasıl gideceği merak konusu. Otomobilin vize işlemlerinin nasıl yapıldığı ise bilinmiyor. Bu denli güçlü otomobiller yüksek hızlara ulaştığı için ana gövdenin rüzgarı nasıl keseceğinin hesaplanması gerekiyor. Otomobil firmaları da bunun için yıllardır çalışıyor. Umarız aracı satın alan kazasız belasız kullanır…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu