Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Şelale Oldu Akıyor! Ne Tuş, Ne Delik, Ne Şarj Girişi, Ne Kamera

Xiaomi şelale ekranlı telefonu ile karşımızda. Detaylar belli olmaya başladı. Ne delik ne tuş. Hiçbir şey yok ama her şey var…

Akıllı telefon pazarı bir anda ortaya çıkan bilgiler, görseller ve sızıntılar ile sarsıldı. Zira Xiaomi 4 taraftan şelale ekranlı bir telefon pazara sundu. Bu uzun süredir beklenen tasarımlardan biriydi ve Xiaomi bunu gerçekleştirmeyi başardı. Xiaomi şelale ekran tasarımını 2019 Eylül ayında Mi Mix Alpha serisi ile başka bir noktaya taşımıştı ama bugün bu devrimsel yenilik mobil pazara damga vurdu.

Ortaya çıkan görsellere baktığımızda telefonun tasarımsal anlamda kusursuz göründüğünü söyleyebiliriz. Samsung’un Galaxy S21 serisinde edge ekranlardan vazgeçtiği bir dönemde Xiaomi’nin böyle bir tasarım ile karşımıza çıkması ise tek kelimeyle “inovasyon böyle olur” yorumlarının da yapılmasını sağladı.

Yapılan açıklamaya göre Çinli üretici bu ekranı dört taraftan bükebilmek için 800 derecede ve yüksek basınç altında işlem yapabilmek gerekiyordu. İşte Xiaomi de bu zorluğu aşabilmek adına cam işleme için kendi donanımını üretti. Bu da dünyada bir ilk. Birçok kişi telefonun ön kamerasını soracak. Evet, tahmin ettiğiniz üzere ön kamera ekranın altında yer alıyor. Bununla birlikte telefonun hiçbir yerinde delik ve tuş bulunmuyor. Yani bu telefonu kablosuz olarak şarj edebileceğiz. Xiaomi, kullanıcılarına yüksek hızlı kablosuz şarj desteği de sunuyor.

Geçtiğimiz günlerde Xiaomi CEO’su Lei Jun reisin “1.500 dolara telefon yapsak alır mısınız?” sorusunun muhatabı da böylece ortaya çıkmış oldu. 1.500 dolar buna verilir mi? Verilmez mi be Lei Jun başkan…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu