Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlusOPPOrealmeTeknoloji

OPPO, OnePlus ve Realme 125W için Kolları Sıvadı

Android cephesi dur durak bilmiyor. OPPO, OnePlus ve Realme bu yıl 125W hızlı şarj destekli telefonlarını tanıtmak için kolları sıvadı.

Telefon piyasasında özellikle de Android tarafında hızlı şarj konusunda büyük devrim yaşanmıştı. 65W hızlı şarj destekli telefonlardan sonra gözler 125W’a çevrilmişti. Bugün ise OPPO, OnePlus ve Realme firmalarının 125W destekli telefonları için müjdeli haber geldi.

BBK grubu geçtiğimiz yıl 120-125 W kapasiteli hızlı şarj cihazları sunarak fark yarattı. Örneğin, Realme’nin 125W hızlı şarj teknolojisi, 4.000 mAh bir pili yalnızca üç dakikada üçte birine kadar şarj edebiliyor.

Ancak şu anda, ultra hızlı şarj cihazlarını tanıtan tüm şirketler, destekledikleri akıllı telefonlarını piyasaya sürmedi. Dijital sohbet istasyonuna göre, Oppo, Realme ve OnePlus, bu yılın ikinci yarısında kendi akıllı telefonları 125W Süper Hızlı Şarj’ı piyasaya sürecek.

Teknoloji, PPS 125W, PD 65W ve QX 36W dahil olmak üzere birden çok hızlı şarj protokolünü destekliyor. Ayrıca VOOC, Dart, Warp, SuperVOOC, SuperVOOC 2.0, SuperDart teknolojileri ile uyumlu olacak.

OPPO

Dakikalar içinde hangi modellerin tam şarj olabileceği konusunda bilgi yok. Ancak yüksek olasılıkla bunlar amiral gemisi seviyesinde cihazlar olacaktır. Hızlı şarj alanında Çinli şirketler başardı. Özellikle Xiaomi, bir yıldır 100W şarj ile telefonlarını beliyor.

Xiaomi’nin şarj teknolojisi 4.000mAh pili yalnızca 17 dakikada şarj edebiliyor. Oppo’nun ne gibi sonuçlar elde edebileceğini kestirmek şimdilik güç.

Ancak bu noktada asıl soru hızlı şarjın batarya ömrünü nasıl etkileyeceği. Çok hızlı şarj olan bataryaların bir süre sonra ömrünü tamamladığı ortada. BBK grubunda yer alan firmalar buna bir çözüm üretmek için kolları sıvamış durumda. Muhtemelen 120W hızlı şarj batarya ömrünü çok az kısaltacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu