Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeTeknolojiXiaomi

Xiaomi 12 Pro ve realme GT 2 Pro Karşılaştırması: Süper İkili!

Şirketin öne çıkan iki telefonu Xiaomi 12 Pro ve realme GT 2 Pro’yu karşılaştırıp detaylarını sizlere sunuyoruz. İşte detaylar karşınızda.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, 12 Pro amiral gemisi serisini piyasaya sürerek ilgileri üstüne topladı. realme cephesindeki amiral gemisi GT 2 Pro da birinci sınıf özellikler sağlıyor. Ancak aralarındaki farkları yapacağımız karşılaştırma ile öğreneceğiz. Gelin karşılaştırmaya bir göz atalım.

Xiaomi 12 Pro ve realme GT 2 Pro Karşılaştırması

Ekran ve Tasarım Karşılaştırması

204 gram ağırlık ve 8,2 mm kalınlıkla birlikte tanıtılan Xiaomi 12 Pro, eskiye göre getirdiği özgün tasarımı ile dikkatleri üstüne topluyor. Rakip realme GT 2 Pro, daha hafif olan ağırlığı ile rahatlığı artırıyor. Her iki telefonda da üçlü kamera sistemi ve delikli selfie lensi mevcut.

Xiaomi 12 Pro

Ekran detaylarına geldiğimizde ise QHD+ çözünürlük sunan LTPO teknoloji AMOLED paneli ile 6.73 inç olan Xiaomi 12 Pro, görsel deneyimde birinci geliyor. realme cephesi ise 6.7 inç ekran boyutu, QHD çözünürlük ve AMOLED panel sağlıyor.

Donanım ve Yazılım Karşılaştırması

Her iki cihaz da Qualcomm’un en iyi yonga seti olan Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden güç alıyor. Her iki akıllı telefonda da en yüksek 12 GB RAM seçeneği mevcut ancak fark dahili depolamada ortaya çıkıyor.

Xiaomi 12 Pro Ender Öztürk

realme cephesi en yüksek 512 GB’a kadar depolama sunarken rakibi Xiaomi en fazla 256 GB depolama sağlıyor. Xiaomi, kutudan Android 12 tabanlı MIUI 13 ile kutudan çıkarken rakibi de aynı şekil de Android 12 tabanlı farklı realme UI 3.0 kullanıcı arayüzü deneyimi sunuyor .

Pil ve Kamera Karşılaştırması

Kutudan 4.600 mAh pil ile çıkan Xiaomi, 120W hızlı şarj ve 50W kablosuz hızlı şarj ile şarj konusunun birincisi oluyor. Daha yüksek kapasiteli realme GT 2 Pro ise 5.000 mAh pil ve 65W hızlı şarj ile kapasite birincisi oluyor.

Her iki telefon da OIS özellikli 50 Megapiksel birincil ve 50 Megapiksel ultra geniş lens ile geliyor ancak Xiaomi 2x optik zoomlu 50 Megapiksel telefoto lense sahip. realme, telefoto lensini, 40x zoomlu 3 Megapiksel mikroskop kamera ile değiştirerek çözünürlükte geri kalıyor. Kamera detayları ile yazımızın sonuna geliyoruz. Hangi telefonun daha iyi olduğunu gelin forumda tartışalım…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu