AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Foxconn Apple için Çin dışına taşınmaya hazırlanıyor! Tam 1 milyon kişi

Amerika ile Çin arasında ciddi anlamda bir soğuk ticaret savaşı yaşanıyor. Amerika da Çin de birbirlerinin ürünlerinin satışını yasaklamıyor ama ya vergileri arttırıyor ya da farklı zorluklar ile birlikte bu ürünlerin satışını zorlaştırıyor (Konunun Huawei ile alakası yok, maden ve çelik gibi ürünlerden bahsediyoruz). Amerika ve Çin arasındaki bu soğuk savaştan en çok üreticiler etkileniyor. Tayvanlı teknoloji üreticisi Foxconn (ki herkes Çinli üretici zanneder) Apple‘ın iPhone üretimini tek başına karşılayan 1 milyon çalışanı ile dünyanın en büyük üreticisi. Foxconn Apple üretimini Çin‘de yaşanacak bir engellemeye karşı Çin dışına çıkarmaya hazır olduğunun sinyalini verdi.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Foxconn iPhone X
Foxconn

Foxconn Apple üretimini nereye taşıyacak?

Bu açıklama bir tehdit mi yoksa değil mi bunu da bilemiyoruz ama 1 milyon kişi Apple için çalışıyor ve bunlara aksesuar ve Pegatron üretim tesisini ve ailelerini de eklersek Türkiye nüfusu kadar insan bu taşınma sürecinden ciddi anlamda etkilenebilir. Çin gerçekten Apple üretimini ülkesi içinde yasaklar mı bunu bilemiyoruz ama olayların bu noktaya taşınacağını düşünmek istemiyoruz. Bakalım süreç bizi nereye götürecek?

Amazon ve Apple! dünyanın en değerli markası hangisi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu