Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei AppGallery Ciddi Bir Sorunla Karşı Karşıya!

Huawei AppGallery mağazasında keşfedilen bir hata ile ücretli uygulamalar ücretsiz olarak indirilebiliyor. Üstelik hata aylardır mevcut.

Google Play Store ve App Store’dan sonra dünyanın en büyük 3. uygulama mağazası olan Huawei AppGallery mağazasında ücretli uygulamaların ücretsiz olarak indirilmesini sağlayan bir güvenlik açığı keşfedildi. Hata bir Android geliştiricisi Dylan Roussel tarafından AppGallery’nin API’sinin nasıl çalıştığını öğrenmeye çalışırken keşfedildi.

Huawei AppGallery Kritik Bir Sorunla Karşı Karşıya

Geliştirici yaptığı incelemede ücretli bir uygulamanın API’sinin, o uygulamanın indirilebilir URL’sini dönüştüğünü keşfetti. Ayrıca geliştirici farklı uygulamalar için üç farklı API denediğini ve bunların tümüyle de ücretli uygulamaları indirebildiğini belirtiyor.

İşin ilginç tarafı güvenlik açığının şubat ayında yani üç ay önce fark edildi ve şu ana kadar bu güvenlik açığının kaaptılması yönünde bir adım atılmış görünmüyor. Başka bir ifadeyle Huawei 13 hafta önce keşfedilen bu sorunun hakkında henüz hareket geçmiş değil.

Bu sorun ücretli uygulama oluşturan geliştiricileri ve mağazanın daha fazla gelir elde etmesini olumsuz etkiliyor. Bir diğer dikkat çeken nokta ise Huawei AppGallery’nin API’sinin ücretli uygulamalar için hiçbir koruma sağlamıyor olması.

Amerika’nın ambargosu altında akıllı telefon dünyasında tutunmaya çalışan Huawei’in uygulama mağazasını da sürekli geliştirdiği göz önüne alındığında can sıkan bir gelişme olarak görülüyor. Geliştiricilerin platformu güvenli bir şekilde kullanabilmeleri için bu sorunun mümkün olan en kısa sürede çözülmesini umuyoruz.

 

Tansiyon Ölçen Huawei Watch D Akıllı Saat Dünya Sahnesinde!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu