Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknolojiTikTokZTE

Trump Bugün TikTok’u Yasaklayacak! Tam da Microsoft Satın Alacakken…

Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump dün ve bugün yaptığı açıklamalarda TikTok uygulamasının 24 saat içinde yasaklanacağını söyledi.

TikTok pandemi sırasında komedi klipleri, müzik klipleri, dans eden kullanıcıların kliplerini ve hatta protesto yapan kullanıcıların kliplerini paylaşarak birçok kişinin (özellikle gençlerin) zaman geçirmesine yardımcı oldu.

Kullanıcıların 15 saniyelik veya 30 saniyelik videolar kaydetmesine olanak tanıyan uygulama, App Store ve Google Play Store’da iki milyardan fazla yüklemeyle adeta büyük bir hit olmuş durumda.

TikTok Trump

NBC News, Trump’ın TikTok hakkında Beyaz Saray Uçağı Air Force One’da yorum yaptığını kamuoyuna bildirdi.

Dün akşam Sunshine State’ten dönen Trump, medyaya en kısa sürede ABD’de TikTok’u yasaklamak için bir yönetici emri imzalayacağını veya bir atama kullanacağını söyledi.

TikTok bu sefer Amerika’da gerçekten yasaklanabilir. Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump dün gazetecilere verdiği demeçte şunları söyledi

TikTok’u inceliyoruz ve yakından takip ediyoruz, TikTok’u yasaklıyor da olabiliriz. Başka şeyler de yapıyor olabiliriz. Önümüzde birkaç seçenek var ama bu konuda ekibimiz ciddi anlamda çalışıyor. Bu yüzden ne olacağını söylemek zor ve neler olacağını göreceğiz TikTok ile ilgili birçok alternatifi araştırıyoruz.

TikTok Microsoft’a satılacaktı. Şimdi ne olacak?

Aynı zamanda, Microsoft’un 50 milyar dolar ile 100 milyar dolar arasında bir değere sahip video uygulaması TikTok’u satın almayı düşündüğüne dair spekülasyonlar dönüyordu.

Satın alma söylentileriyle ilgili kısa bir açıklama yapan Trump, “Böyle bir işlemi reddediyorum” dedi

Trump’ın TikTok’u yasaklama kararını açıklayan birkaç neden var. Birincisi, uygulama ByteDance adında bir Çin merkezli firmaya ait ve bu yönetim sürekli olarak Huawei ve ZTE gibi ulusal güvenlik tehditleri oluşturduğu düşünülen Çin merkezli teknoloji firmalarını aramakta. Ayrıca Çin’de bir teknoloji firmasının Çin’in komünist hükümeti adına bilgi toplamasını gerektirebilecek bir yasa var fakat Huawei, ZTE veya TikTok’un Pekin’e şimdiye kadar istihbarat gönderdiğine dair bir kanıt da yok.

TikTok, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Kullanıcılarımızın gizliliğini koruyan güvenli bir uygulama deneyimi yaşatmaktan daha yüksek önceliğimiz yoktur

ABD hükümetinden konuyla ilgili resmi bir açıklama bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu