AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMacBookMobirollerTeknoloji

Apple M1X Destekli MacBook Geliyor!

Apple yonga seti konusunda çıtayı yükseltmeye devam ediyor. Şimdi de Apple M1X destekli MacBook modellerinin geleceği sızdırıldı.

Cupertinolu Apple, geçtiğimiz yıl işlemci konusunda Intel’den vazgeçtiğini ve ARM tabanlı kendi işlemcilerini Mac modellerinde kullanacağını resmi olarak açıklamıştı. Bu süreçte Apple M1 yonga setini tanıtan Apple, sunduğu performans ve özellikle de deli dehşet pil ömrü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Ancak performans konusunda Intel i9 serisi işlemcilerden bir tık daha az performans sergileyen M1  için Apple’ın bir şey yapması gerekiyordu. Teknoloji devi de çözümü Apple M1X yonga seti ile bulacak gibi görünüyor.

Apple M1X işlemcili MacBook Pro yeni tasarımı ile geliyor

Sızıntıları ile ünlü Bloomberg editörü Mark Gurman, Apple‘ın yeni yonga seti olan M1X ile güçlendireceği MacBook Pro modellerini bu yıl tanıtacağını iddia ediyor. Yepyeni bir tasarım ile gelecek olan Pro serisinin 14 inç ve 16 inç ekran boyutuna sahip olacağı söyleniyor. Bu modellerde ekran konusunda Apple’dan dev bir hamle gelecek. iPad Pro ile birlikte mini LED teknolojisine geçiş yapan Apple’ın bu teknolojiye MacBook modellerinde de kullanacağı söyleniyor.

Siyah renkleri sanki OLED panelmiş gibi doğru bir şekilde sunan mini LED ekran sayesinde batarya tüketimininde de büyük bir avantaj sunulacak. ARM sayesinde batarya ömrünü neredeyse iki katına çıkaran Apple’ın M1X ile bunu daha da yükseltmesi bekleniyor.

Apple M1X

Yonga seti konusunda Intel’i ve diğer rakiplerini saf dışı bırakmak isteyen Apple’dan önümüzdeki yıllarda iPhone konusunda da bir hamle bekliyoruz. Eğer M serisi yonga setleri iPhone’larda kullanılmaya başlanırsa rakipleri ile olan fark bir hayli artacak. Bakalım Cupertinolu firma yonga seti konusunda bizleri şaşırtmaya devam edecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu