Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 Dolu Kamyon Çalındı! Hırsızlar Zengin Oldu

Geçtiğimiz günlerde iPhone 12 için böbreğini sattığı iddia edilen gençten sonra bugün de hırsızlık haberi gündeme bomba gibi düştü.

Akıllı telefon pazarında fiyatlar her geçen gün artıyor. Bu da telefonların değerli eşyalar konumuna gelmesini sağlıyor. Hatta öyle ki; dün yapılan bir hırsılık herkesi pes dedirtti. İngiltere medyasına göre Apple’ın 5 milyon sterlin olduğu tahmin edilen yeni ürünlerini taşıyan bir kamyonu kaçırıldı. Birçok kişi 5 milyon sterlin kaç TL yapıyor diye sorabilir; 51,3 milyon TL gibi bir rakama tekabül ediyor. Yani eski paraya göre 51 trilyon.

Northamptonshire polis raporuna göre, 10 Kasım tarihinde organize suç örgütü tarafından kamyonun önü kesildi. Şoför ve kargo görevlisinin etkisiz hale getirildikten sonra kamyon kaçırıldı. Daha sonra pekte uzak olmayan bir yerde kamyon terk edilmiş olarak bulundu. Polis raporuna göre hırsızlar ikinci kamyona geçiş yaptılar ve farklı bir yerde de üçüncü kamyona geçiş yapıldı. Yine raporda kamyonda genellikle yeni nesil iPhone serisinin olduğu belirtildi.

Hırsızlar yakalanır mı? Bu belirsiz ama Appel’ın çalınan iPhone’ların IMEI numaralarına sahip olduğu da ortadaki gerçeklerde birisi. IMEI özel OTA güncellemesi dağıtılabilirken bu IMEI numaraları uzaktan erişim ile kapatılabilir. Siz siz olun sakın daha ucuz diye bilmediğiniz yerlerden ürün almayın. Zira İngiliz polisinin basına yaptığı açıklamaya göre bu telefonlar yurt dışına çıkarılacak. Bu ülkelerden birisi de biz olabilir miyiz? Aman dikkat…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu