Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 200 Megapiksel Kamera ile Rekor Kıracak

Mobil kamera tarafında megapiksel savaşları yeniden başladı. Son gelişmelere bakılırsa Xiaomi 12 200 megapiksel kamera ile geliyor.

Samsung, 200 megapiksel çözünürlüğe sahip ISOCELL HP1 görüntü sensörünü geçtiğimiz hafta itibariyle duyurdu. Samsung ayrıca ilk sensör örneklerini test etmeleri için üreticilere gönderdiğini açıkladı. Samsung bu markaların hangileri olduğunu belirtmedi fakat yakın ilişkiler göz önüne bunlardan birinin Xiaomi olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek. Peki Xiaomi yeni nesil bu sensörü ilk olarak hangi akıllı telefonda kullanacak. Evet tahmin edildiği gibi Xiaomi 12 200 megapiksel ana kameraya sahip ilk telefon olacak. Konu hakkında güvenilir bir kaynağın aktardığı son gelişmelere göz atalım.

Xiaomi Mi Mix 4

Son dönemin önemli bilgi kaynaklarından birine dönüşen Digital Chat Station adlı hesaptan 200 megapiksel kameranın kullanımına ilişkin bazı bilgiler aktarıldı. Xiaomi buna göre söz konusu sensöre ilk olarak Xiaomi 12 modelinde yer verecek. Xiaomi 12’deki bir diğer kamera da şimdiden belirlenmiş durumda. Aktarılan bilgilere göre ultra geniş açılı kamera 50 megapiksel çözünürlüğünde olacak. Xiaomi 12 yüksek olasılıkla üçlü arka kamera ile gelecek. Megapiksel değerleri göz önüne alındığında telefonun bu alanda rekor kıracağı kesin.

Bu bilgileri sızdıran kaynak ek olarak Xiaomi’nin orta ve üst seviye akıllı telefonlarında 108  megapiksel ve 64 megapiksel sensörler kullanmayı sürdüreceğini bildiriyor. 108 megapiksel ana kamera 15 Eylül tarihinde tanıtılacak Xiaomi 11T serisinde yer bulacak.

Son olarak Xiaomi’nin saniyede 1920 kare video kaydetme özelliğine sahip süper ağır çekim video kaydı üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Bu kamera özelliğini ilk olarak Xiaomi 12 modelinde göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu