Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 15 Pro Periskop Lensi ile Şaşırtacak

Apple’ın iPhone 15 Pro ve Pro Max için planları belli oldu. Bu seride periskop lens yer alabilir. Android dünyası şimdi korkacak.

iPhone 15 serisinde sonunda bir periskop telefoto lensin yer alacağı ortaya çıktı. Ancak bu lens sadece iPhone 15 Pro ve Pro Max’te yer alabilir. Bu iddialar şirketin yeni tesislerin inşasına yaklaşık 155 milyon dolar yatırım yapma niyetinden sonra ortaya çıktı.

Yapılan yeni yatırım doğrudan Apple’a, şirket temsilcilerinin 2021’in ilk yarısında Güney Kore’deki Jahwa Electronics üretim hatlarını ziyaret ettiğini gösteriyor. Jahwa şu anda Samsung akıllı telefonlar için periskop modülleri üretiyor.

Apple için teslimatlara gelince, gelecek yılın ikinci çeyreğinde başlaması bekleniyor, bu da Cupertino devinin iPhone 15 serisinin modellerini onlarla donatmasına izin verecek. Hangi modellerin periskop telefoto alacağı, şimdiye kadar sadece tahmin edilebilir. Ancak kesinlikle normal iPhone 15 böyle bir şey almayacak. Ayrıca yalnızca iPhone 15 Pro Max’in böyle bir kamera alması ve normal iPhone 15 Pro’nun geleneksel bir telefoto ile sınırlı olması da mümkün.

Ana modeller ile Pro serisini ayırma konusunda bu yıl ekran ile başlayan Apple bu ayrıştırmaya yine devam edecek. Bu sefer ana büyük fark kamera tarafında yaşanacak. Ayrıca Pro serisinde hap şeklinde çentik yer alacakken ana modellerde ise iPhone 12’deki küçük çentik kullanılacak.

Redmi K50 Pro ve iPhone 13 Pro

Son iddialara göre ana ve Max modelde Apple A15 yonga seti Pro serisinde ise Apple A16 yonga setinin kullanılacağı söyleniyor. Bu fark özellikle video işleme konusunda büyük şekilde hissedilecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu