Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriKatlanabilir TelefonlarMobirollerTeknoloji

LG Gerçek Katlanabilir Ekran için Düğmeye Bastı

Güney Koreli LG gerçek katlanabilir ekran için düğmeye bastı. Telefon sektöründen çekilen LG’nin gelecekteki planları ortaya çıktı.

LG’nin kimyasallarla ilgilenen bölümü olan LG Chem, geleceğin katlanabilir akıllı telefonları için tasarlanan yeni “Gerçek Katlanır Pencere” malzemesini tanıttı. Yeni malzemenin cam kadar sert olacağı, ancak plastik kadar esnek olan katlama alanlarına sahip olacağı bildiriliyor. LG gerçek katlanabilir ekran teknolojisi ile sektöre yeni bir soluk kazandıracak gibi görünüyor.

LG Chem, yeni malzemenin ısıya dayanıklı ve ince bir plastik türü olan PET filmin her iki tarafında birkaç düzine mikrometre kalınlığında kaplandığı “Gerçek Katlanır Pencere” hakkında sadece biraz bilgi verdi. LG’ye göre en iyi sonuç, mevcut temperli cama kıyasla daha ince ve aynı sertliğe sahip, katlandığında çatlama yapmayan ve sağlam bir dayanıklılığa sahip bir kapak malzemesi ile alınıyor. LG Chem, bu yeni kaplama yönteminin gelecekte katlanabilir telefonlarda ve katlanabilir BT cihazlarında kullanılmasını bekliyor.

LG Gerçek Katlanabilir Ekran

LG Chem, 2023’ten itibaren gerçek katlanabilir ekranları göndermeye başlayacak. Ancak şimdilik bu teknolojiyi hangi firmaların kullanacağı bilinmiyor. Muhtemelen Samsung da bu alanda kendini geliştirecek ve LG’ye rakip olacağı panel teknolojilerini önümüzdeki dönemde sergileyecek.

LG konuyla ilgili olarak; “Mevcut poliimid filmlerin ve temperli cam tipi malzemelerin aksine, LG Chem’in yeni kaplama teknolojilerini uygulayan kapak penceresi, esnekliği en üst düzeye çıkarırken, ekranın bağlantı kısmında kat izleri gibi kronik sorunlara iyileştirmeler yapmak gibi katlanabilir telefonlar için optimize edilmiş çözümler sunuyor.” açıklamasında bulundu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu