Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemiOSiPhoneMobiroller

iOS 16 Batarya Sorunlarına Yol Açabiliyor

iOS 16 güncellemesini yükleyen bazı iPhone sahipleri şarjlarının çok daha hızlı bittiğini belirtiyor. Apple bu konuda çok eleştirilecek.

iPhone üreticisi geçtiğimiz günlerde destekli modelleri için iOS 16 güncellemesini yayınlamıştı. Bu güncelleme kilit ekranı özelleştirme dışında büyük çaplı bir yenilik getirmemişti. Ancak buna rağmen Apple’ın batarya konusunda bazı sorunları ortaya çıkardığı bugün gün yüzüne çıktı.

iPhone’larına iOS 16 yükleyenler ciddi bir hızlı pil tüketimi sorunuyla karşı karşıya. Bazıları, pilin 1 saatte %20’den fazla boşaldığı durumdan şikayetçi. Bazıları ise 3 dakikada bir %1 şarjın düşmesinden sinir küpüne dönmüş durumda..

Bu konu hakkında yorum yapan kullanıcılar;

Büyük ihtimalle paranoyaklaşıyorum ve olmayan şeyleri fark ediyorum ama bana öyle geliyor ki iOS 16’daki pil ömrü iOS 15’tekinden daha az. iPhone 12’m her 3 buçuk dakikada bir %1 şarj kaybediyor.

Daha önce iPhone 13 Pro’ma iOS 16 indirdim ve pilin hızlı bittiğini fark ettim. aynı problemi olan başka biri var mı? Telefon Mart ayında alınmıştır, pil durumu %99’dur. şeklinde serzenişte bulundu.

iOS 16

Piunikaweb, bu durumun neredeyse her büyük iOS güncellemesinden sonra ortaya çıktığını belirtiyor. Bunun nedeni, cihazın veritabanlarını yeniden indeksleme, önbellek oluşturma ve daha fazlası gibi birçok işlemi sıfırdan başlatmasıdır. Temel olarak, iPhone’unuz yeni iOS 16’yı tanımaya başlıyor.

Eğer şarjınız çok hızlı bitiyorsa bu durumun 1 hafta kadar süreceğini belirtelim. Sonrasında ise iPhone güncellemeyi tanımlayacağı için şarj düzene girecektir. Bunu Apple bir türlü çözemedi. Bu süreçte muhtemelen batarya iyileştirmeleri içeren bir ara güncelleme de görebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu