Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknolojiXiaomi

Xiaomi borsa değeri belli oldu! Pekte beklenen rakamlar ortada yok!!!

Akıllı telefon pazarında rekabet kıyasıya sürerken ortalığı birbirine katan Xiaomi, 9 Temmuz’da resmi olarak borsaya açılıyor. Bu süreç ile birlikte Xiaomi için ön talepler toplandı ve şirket tarafından yapılan açıklamaya göre de B tipi hisseler satışa sunulacak. Bu hisselerin %95’i yatırımcılara açılırken %5’in de halka arz edileceği belirtiliyor. Bu noktada Çin’in ve dünyanın en büyük GSM Opertörü konumundaki China Mobile Xiaomi’nin çoğu hissesini satın alacak gibi görünüyor. Xiaomi borsa açılımı ile umduğunu bulabilecek mi bilemiyoruz ama ilk gelen yorumlar şirketi daha yüksek bir IPO değeri olması gerektiği yönünde.

Xiaomi borsa değeri ile şaşırttı!

Henüz net bir bilgi olmasa da gelen rakamlara göre Xiaomi hisse satışı 2 milyar hisseyi aşacak ve 22,78 lotluk bu değere göre de şirketin 40 milyar dolar gibi bir girdi alması bekleniyor. Daha önce açıklanan rakamlar 85 milyar dolarları göstermişti ama bugün gelen rakamlar hiçte öyle olmadı.

En düşük satın alma değeri olarak 579 dolarlık bir değer biçilirken Ağustos ayının sonunda borsa değerinin al satçılar çıktıktan sonra oturacağı da dile getiriliyor. Biz de Xiaomi hissesi almak istiyoruz bakalım neler olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu