Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

En Popüler Emoji Belli Oldu! Çok Şaşıracaksınız!

Unicode en popüler emoji ile karşımıza çıktı. 2021 yılında bakalım kullanıcılar en fazla hangi emojiyi birbirlerine göndermiş?

Yapılan son araştırmalara göre dünya nüfusunun yüzde 92’si emoji kullanıyor. Peki, biz en çok hangi emojiyi kullanıyoruz? Dünya dillerini dijitalleştirmekten sorumlu kar amacı gütmeyen kuruluş Unicode Konsorsiyumu tarafından toplanan verilere göre, Tears of Joy yani ağlayarak gülen emoji toplamında yüzde 5’inden fazlasını oluşturuyor. En popüler emoji bu doğrultuda ağlayarak gülen emoji oluyor.

Asılında 2021 yılına ait olan bu veriler 2019’a çok benziyor. Listedeki ilk 100 emoji, toplam emojilerin yüzde 82’sini oluşturuyor. Toplamda 3.663 emoji olduğunu belirtelim. Ancak biz hala sınırlı ve alıştığımız emojileri kullanmayı tercih ediyoruz. Son iki yılda en popüler 10 ifadede yalnızca bir değişiklik meydana geldi. Çok benzer iki ifade olan “kalpli gülen yüz” ve “kalpli gözlerle yüz” yedinci ve sekizinci sırada yer aldı. Koronavirüs pandemisi, ilk 500’e zar zor giren virüs ile ilgili olan emojilerin popülerleşmesine pek katkıda bulunmadı.

2022 yılında emojilere daha fazlarının eklenmesi ve insanların kendilerini ifade etmesinde daha fazla kolaylık sunulması bekleniyor. İlk olarak iOS 16 güncellemesi ile iPhone ve iPad modellerinde kullanılacak olan yeni emojiler daha sonra Android 13 ve Windows 11’in yeni güncellemeleri ile diğer platformlara da gelecek.

En Popüler Emoji

Emojilerin neden ilk olarak Apple ürünlerinde kullanıldığını kestirmek güç. Artık buna bir standart gelmesi ve yeni emojilerin tüm cihazlarda aynı anda kullanılma sunulması gerekiyor diye düşünüyoruz. Peki, siz en fazla hangi emojiyi kullanıyorsunuz? Gelin forumda tartışalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu