AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

iPadOS 15 Tanıtıldı! İşte Tüm Yenilikler

Apple bugünkü etkinlikte daha fazla widget ve daha iyi bir çoklu görev sistemine sahip iPadOS 15 sürümünü duyurdu. Yeniliklere göz atalım.

iPadOS 15, iOS 15 ile birlikte WWDC 2021’de tanıtıldı . Apple iPad’ler için geliştirilen işletim sisteminin yeni sürümünde, mevcut sürüm üzerine epeyce eklemeler ve değişiklikler getiriyor. Apple, geçen yıl iOS 14 ile birlikte ana ekran widget’larını ve Uygulama Kitaplığını tanıtmıştı. Bu özellikler artık iPad’de de kullanıma sunuluyor.

iPadOS 15 Yenilikleri

iPadOS 15 güncellemesi artık kolay erişim için doğrudan ana ekrana widget eklenmesine izin veriyor. Apple ayrıca iOS 14’ten Uygulama Kitaplığı’nı da ödünç alıyor. Burada yüklü tüm uygulamalar kategorik olarak otomatik olarak düzenlenmiş tek bir çatı altında bulunabiliyor.

iPad’ler için geliştirilen iPadOS’ın yeni sürümünde çok görev özelliği epey geliştirildi. Diğer uygulamayı seçmeniz için ana ekranınıza erişmenizi sağlayan ve bunlar arasında hızla geçiş yapmanıza yardımcı olan yeni bir Bölünmüş Görünüm var . Mail’de, bölünmüş görünümünüzü bozmadan bir mesajı bile açabilirsiniz. Ayrıca, artık çoklu görev menüsünde bile bölünmüş görünümler oluşturabilirsiniz.

Apple, uygulamaları simge durumuna küçültmenize yardımcı olan iPadOS 15’i Raf ile tanıştırıyor. Dock’ta arama yapsanız bile, uygulamalarınızı her başlattığınızda raf yeniden görünüyor. Şirket ayrıca tüm bu komutları ellerinizi klavyeden çekmeden hızlı bir şekilde kullanmanıza yardımcı olacak yeni klavye kısayollarına erişmenizi sağlıyor.

Notlar uygulaması da bir güncelleme alıyor. Artık  not paylaştığınız kişilerden bahsedebilirsiniz ve onlar bir bildirim alır. Ayrıca, notları daha sonra hızlıca bulmanıza yardımcı olacak etiketler ekleyebilirsiniz. Hızlı Not , yalnızca sağ alt köşeden kaydırarak notları başlatmanın başka bir yoludur. Kullanmakta olduğunuz uygulamanın farkındadır ve size otomatik olarak bir bağlantı verir. Bu, daha sonra aldığınız nota hızlı dönmenize yardımcı olur.

Apple, iPadOS 15 ile Çeviri’ye de odaklanıyor. Otomatik çeviri, yalnızca konuşmanıza ve anında geri bildirim almanıza olanak tanır. Artık canlı metni de çevirebilirsiniz. iPadOS, iOS ve macOS’ta mevcut olacak. Ayrıca şirket, artık iPad’inizden iPadOS ve iOS için uygulamalar tasarlayabileceğinizi duyurdu. Son olarak iPadOS 15 güncellemesi alacak iPad modellerine göz atalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu