Akıllı TelefonAndroidGenel

Sony Xperia XZ Artık Resmi

Sony, IFA 2016 etkinliğinde adeta gövde gösterisi yaptı. Japon üretici ilk olarak Xperia XZ modelini resmen duyurdu. İşte telefon hakkındaki tüm detaylar…

Sony beklenen amiral gemi modeli Xperia XZ akıllı telefonu IFA 2016 etkinliği kapsamında duyurdu. Yeni nesil telefonuyla Xperia X serisine yeni bir soluk getiren Japon üretici, üst segmentte artık daha iddialı.

Xperia XZ, Xperia X Perfomance modeline göre yenilenmiş bir tasarım anlayışı sunuyor. 5.2 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü ekran ile donatılan telefonda, ALKALEIDO adlı özel bir metal malzeme kullanıyor. Kavisli kenarlara sahip akıllı telefon, arkadan bakıldığında sade ve düzbir görünüm sunuyor.

Sony Xperia XZ

Xperia XZ son dönem birçok üst düzey telefonda olduğu gibi Snapdragon 820 işlemcisiyle geliyor. Adreno 530 grafik biriminin yer aldığı telefonda bellek özellikleri 3 GB RAM ve 32 GB/64 GB dahili depolama şeklinde. Telefonda 256GB’a kadar microSD kart desteği de mevcut.

Xperia XZ Kamerasıyla Dikkat Çekiyor

Sony’nin yeni telefonu Xperia XZ, selefi gibi 23MP çözünürlüklü arka kameraya sahip. Ancak odaklanma noktasında ciddi gelişmelerin yaşandığını görüyoruz. Telefondaki 23 megapiksel kamerada f/2.0 lens kullanılıyor. Dünyanın 5 eksenli sabitleme teknolojisine sahip ilk telefonu olan Xperia XZ’de arka kamera deklanşör tuşuna basıldığında 0,6 saniyede fotoğraf çekmeye hazır hale geliyor. ISO 12.800 hassasiyetine ulaşabilen arka kamera ek olarak 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor. Arka kamera ayrıca renk algılayıcı ve lazer otofokus sensörleri tarafından destekleniyor.

Sony

Xperia XZ’nin ön kamerası ise 13MP çözünürlüğünde. 90 derece görüş açısına sahip kamera ISO 6.400 hassasiyet değerine çıkabiliyor.

Xperia XZ’de Sony’nin önceki telefonları gibi suya ve toza karşı dayanıklı bir kasa yapısı sergiliyor. 2.900 mAh kapasiteli pilin yer verildiği telefon, Sony’ye göre iki gün kullanım süresi sunuyor. USB Type-C bağlantı noktasına sahip ilk Sony telefonda ayrıca Quick Charge 3.0 desteği mevcut.

Xperia XZ, ekim ayında satışa sunulacak. Telefonun Avrupa fiyatı 699€ olarak açıklandı.

>> İlginizi çekebilir; HTC One A9s Resmen Tanıtıldı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu