Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS 15.4 ile Face ID Maske Takılıyken Bile Kilidi Açabilecek

Apple’ın geliştiricileri için yayınladığı iOS 15.4 Beta ile uzun zamandır beklenen özellik geldi. Yüz tanıma maske ile çalışacak.

Apple geçtiğimiz günlerde hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemeleri getiren iOS 15.3 ve iPadOS 15.3 kararlı güncellemesini yayınladıktan sonra, sonunda maske takarken Face ID kullanma özelliğini getiren iOS 15.4 beta sürümünü yayınladı. Apple, özelliği etkinleştirdiğinizde kimlik doğrulaması yapmak için göz çevresindeki benzersiz özellikleri kullandığını söylüyor.

Bununla ilgili olarak Apple şunları söyledi: “Maskeli Face ID, tam yüz tanımalı Face ID’den daha az biyometrik bilgi kullandığından, kullanıcının tam yüzünün göründüğü kadar kolay tanınmadığı durumlar olabilir. Bu durumda, bir kullanıcının şifresini girmesi gerekebilir.

Face ID maske ile çalışacak

Apple ayrıca maskeli Face ID’nin gözlük ve birçok güneş gözlüğü ile çalışacak şekilde tasarlandığını söyledi. Maskeli Face ID, kimlik doğrulaması için göz çevresindeki benzersiz özellikleri tanıdığından, kullanıcılar çeşitli gözlüklerini kaydettirirken en iyi sonuçları alacaklardır. Birden fazla gözlük tipine sahip kullanıcılar için, maskeli Face ID, kayıtlı her görünümde dört adede kadar gözlüğü destekler.

Maskeli Face ID, TrueDepth kamera sistemindeki gelişmeleri kullanan iPhone 12 ve sonraki sürümleriyle çalışıyor. Güncelleme ayrıca kalp eller, dudak ısıran, hamile kişi ve hamile adam, hamsa ve ilk olarak Unicode’un Eylül 2021 Emoji 14.0 önerilerinde tanıtılan diğer birkaç emoji gibi yeni emojiler getiriyor.

Güncelleme ayrıca Notes veya Reminders uygulamalarında kamerayı kullanarak nesnelerden metin kopyalama özelliğini de getiriyor. iOS 15.4 beta, Apple’ın söz verdiği gibi iPhone 13 Pro ve Pro Max telefonlarındaki üçüncü taraf uygulamalara 120Hz desteğini de getiriyor.

iOS 15.4

Evrensel Kontrol

Evrensel Kontrol, ilk olarak macOS 12 Monterey ile tanıtıldı ve özellik nihayet macOS Monterey 12.3 ve iPadOS 15.4’ün beta sürümleriyle kullanıma sunuldu. Bu özellik, kullanıcıların tek bir fare ve klavye kullanmalarına ve Mac ile iPad’leri arasında sorunsuzca geçiş yapmalarına olanak tanıyor. Ayrıca, bu cihazlar arasında içeriğin sürüklenip bırakılmasını da destekleyecek.

Evrensel Kontrol talimatları

  1. İşaretçiyi ekranın kenarına getirerek Mac ve iPad’inizi ilk bağladığınızda, bağlandığınız cihazın simgesini göreceksiniz.
  2. iMac ve MacBook ile çalışma alanı kurulumu gibi her zaman Evrensel Kontrol için kurmak istediğiniz masaüstü Mac’leri, Ekranlar Sistem Tercihleri’nde Evrensel Kontrol ile sürekli çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz. En az bir aygıt, iPad veya MacBook gibi taşınabilir bir aygıtsa, aygıt kapsama alanına girdikten, ancak hareket ettirildikten veya uyku moduna alındıktan sonra her seferinde iterek yeniden bağlanmanız gerekir.
  3. Cihazları bağladıktan sonra düzenlemek isterseniz, bunu harici bir ekranda olduğu gibi her zaman Ekran Tercihleri’nde yapabilirsiniz. Bu, işaretçinin aniden yukarı veya aşağı zıplamadan ekranlar arasında yumuşak bir şekilde hareket etmesini sağlar. Bu, örneğin, Mac’in sağ alt köşesinde bir sıcak köşeniz “Hızlı Not” olarak ayarlanmışsa ve kenarın o kısmının Evrensel Kontrol için kullanılmasını istemiyorsanız da yararlıdır.

Evrensel Denetim’in çalışmasını istiyorsanız, aygıtların iki faktörlü kimlik doğrulama kullanılarak aynı Apple Kimliği ile iCloud’da oturum açmış olması gerekiyor. Ayrıca cihazlar birbirinden birkaç metre uzaklıkta olmalı ve Bluetooth, Wi-Fi ve Handoff’un açık olması lazım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu