AppleGüncel Teknoloji HaberleriMacBookMobirollerTeknoloji

Çentikli MacBook Pro Uygulamaları Nasıl Kullanacak?


Apple’ın çentikli MacBook Pro modellerinde uygulamaların nasıl olması gerektiği bugün netlik kazandı. Çentik ölü alan olmayacak.

Apple’ın iPhone X ile başlattığı çentik furyasına dün gece MacBook da dahil oldu. Çentikli MacBook Pro ile karşımıza çıkan Apple, çentik sayesinde çerçeveyi daha da küçülterek kullanıcılara daha fazla görüntüleme alanı sunuyor. Kendine göre artıları ve eksileri olan bu çentiğin uygulamalarda nasıl görüneceği merak ediliyordu. Çünkü bu zamana kadar geliştirilen macOS uygulamaları tam ekranlar için kodlandı.

Yazılım devi Apple bunun önlemini aslında çoktan almış. Yeni macOS Monterey güncellemesi ile uyumluluk modu adı verilen bir özellik MacBook Pro’ya eklenecek. Bu özellik sayesinde çentiğe uygun olmayan uygulamalar anında optimize edilecek. Yani çentik ölü alan olmaktan çıkıp efektif bir şekilde kullanılabilecek. Hem de bunu tek tıklama ile yapabileceksiniz.

Çentikli MacBook Pro

Apple bu özelliği hakkında “Ekran çerçevesinde kamera muhafazası (çentik) bulunan Mac’lerde sistem, uygulamaların muhafazanın kapladığı bölgeye istemeden içerik yerleştirmesini önlemek için bir uyumluluk modu sağlar. Bu mod aktif olduğunda, sistem kamera muhafazasını önlemek için ekranın aktif alanını değiştirir. Yeni aktif alan, uygulamanızın içeriğinin her zaman görünür olmasını ve kamera muhafazası tarafından gizlenmemesini sağlar. Sistem, bu uyumluluk modunu yalnızca, onu gerektiren bir uygulama mevcut masaüstü alanında çalışırken etkinleştirir. Kamera muhafazası (çentik) içeren Mac’lerde Finder, uyumluluk modunu etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için uygulamanızın Bilgi Al paneline bir onay kutusu ekler. Uygulamanızın dosyası anahtarı içeriyorsa Finder bu onay kutusunu eklemez; bunun yerine, uygulamanızın uyumluluk modunda çalıştırılıp çalıştırılmayacağını belirlemek için anahtarın değerini kullanır.” ifadelerini kullanıyor.

Apple M1 Pro ve M1 Max yonga setleri ile dünyanın en hızlı taşınabilir iş istasyonu olan MacBook Pro 16 inç, Apple’ın resmen prestij ürünü diyebiliriz. Özellikle video edit işiyle uğraşanların hayatı bu model ile oldukça kolaylaşacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu