Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy Z Fold 6 FE İçin Uzun Bir Süre Daha Bekleyeceğiz

Yeni bir rapora göre Galaxy Z Fold 6 FE tasarmıyla kullanıcıları pek de memnun etmeeycek. Ayrıca telefon gelecek yıla ertelendi.

Samsung’un yeni Fold6 Fold serisinde birçok cihazı tanıtacağı yönünde haberler uzun süredir yapılmakta. Samsung’un üç farklı cihazı tanıtması bekleniyor: Galaxy Z Fold 6, Fold 6 Ultra ve Fold 6 FE. Ancak yeni gelişmeler seride bu yıl bir ya da iki cihazın olacağını gösteriyor.

Samsung Galaxy Z Fold 6 FE Seneye Kaldı

Samsung, ilk katlanabilir akıllı telefonlardan birini piyasaya sürerek katlanabilir akıllı telefon pazarının liderliğini ele geçirdi. Ancak şu anda tasarım ve inovasyon söz konusu olduğunda rakiplerinin çok gerisinde kaldı. Çinli akıllı telefon üreticileri çok daha kompakt katlanabilir telefonlar ile karşımıza çıkıyor. Öte yandan Samsung yıllardır benzer bir tasarım felsefesine sadık kalıyor ve katlanabilir telefonlarının elde tutulması pek de kolay değil diyebiliriz.

ITHome’un yakın tarihli bir raporuna göre Güney Koreli teknoloji medyası The Elec, kullanıcıların Galaxy Z Fold6 FE‘nin tasarımından memnun olmayabileceğini iddia etti. Ayrıca Samsung’un Galaxy Z Fold6 FE’nin lansmanını ertelemeyi düşündüğü bildiriliyor. Yaklaşan Samsung etkinliğinde yalnızca Z Fold6 ve Z Flip6‘nın tanıtılmasını bekliyoruz. Galaxy Z Fold6 FE önümüzdeki yıla rezerve edilmiş gibi görünüyor.

Samsung, daha ince katlanabilir bir cihaz sunmak için Z Fold6 FE’nin piyasaya sürülmesini ertelemiş olabilir. Örneğin Huawei Mate X3’ün kalınlığı 11,8 mm iken Z Fold5’in kalınlığı katlandığında 13,4 mm’dir. Samsung’un Galaxy S serisindeki geçmişi göz önüne alındığında Z Fold6 FE tasarımının ertelenmesi aslında pek de şaşırtıcı değil. Örneğin Galaxy S23 Şubat 2023’te tanıtılırken Galaxy S23 FE Ekim 2023’te tanıtıldı. Samsung, “FE” serisi cihazlarını genellikle daha sonraki nesil için ayırıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu