AndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Google Fişi Çekti! Yapacak Bir Şey Yok! Hayırlısı!

Geçtiğimiz günlerde Facebook’a savaş açan Google o uygulamanın fişini çekti. Google Play Müzik bu ay sonu kullanıcı verilerini silecek.

Günümüzün teknoloji liderleri arasında yer alan Google bir yandan Android platformuna yatırımlar yapmaya devam ederken diğer yandan da kullanıcılarına daha güvenli uygulamalar sunabilmek için uygulama mağazasında temizlik yapıyor. Temizlik yıllardır yapılsa da günümüzde bilgi toplayan çeşitli uygulamalarda uygulama mağazasında yer alıyor. Google diğer bir yandan da kullanıcıların YouTube tarafına kayması için bazı uygulamaların da fişini çekme kararı aldı. O uygulamalardan bir tanesi de Google Play Müzik oldu. Bu ay uygulama verileri sıfırlayacak.

Geçen yılın Eylül ayından bu yana Google, müzik çalar kullanıcılarına verilerini YouTube Müzik’e geçirmelerini hatırlatıyordu. Kullanıcılar ısrarla Google Play Müzik’i kullanmaya devam ederken yeni bir ihtar daha geldi.

Google Play Music
Google Play Music

By By Google Play Müzik

Google yeni yaptığı açıklama da Şubat 2021’in sonunda müzik çalma uygulamasının verilerinin sıfırlanacağından ve kullanıcıların verilerini bir an önce YouTube Müzik’e geçirmelerini ifade etti. Verilerini taşımayan kullanıcıların verileri için geri dönüş olmayacağının altını çizen firma, uygulamanın artık son demlerini yaşadığını belirti.

24 Şubat’ta silinecek verilerin hemen diğer platforma taşınması defalarca ifade edilirken kullanıcıların başka uygulamalara kaymasının da göze alındığı görülüyor. 24 Şubat’tan sonra kaybolan verileri almanın herhangi bir yolu olmayacak. Kullanıcılar müzik kitapları da dahil olmak üzere diğer verilerini en kısa sürede hızlı bir şekilde diğer uygulamaya geçirerek kullanımlarına devam edebilecekler.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu