AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSTeknoloji

Apple 2018 rakamları ile rekorları alt üst etti! Tim Cook uçuyor!

Akıllı telefon pazarında Samsung’un arkasından ikincilik pozisyonunda bulunan Apple’ın arkasındaki tüm üreticilerin elde ettiği toplam kardan bile fazla kar elde etmesine artık şaşırmıyoruz. Zira Apple’ın kendi ekosistemi var ve bu ekosistem ülkemizde artan fiyatlardan sonra daha da keyifli bir noktaya ulaştı. Apple 2018 mali sonuçları ile rekorları alt üst etti. Zira ortada dolaşan “iPhone satışları düştü” haberlerine inat Apple dünyanın tüm coğrafi bölgelerinde satışlarını arttırarak yoluna devam ediyor.

Apple 2018 satış rakamları!

Ortaya çıkan bilgilere göre Apple geçen yılın aynı dönemine göre gelirlerini tam % 53 arttırarak 53.3 milyar dolar gelir sağladı. %40 Amerika’da artış gösteren Apple, diğer coğrafi bölgelerde ise toplamda %60’lık büyüme ortaya koydu.

Apple, Nisan ve Haziran arasında 41 milyondan fazla iPhone sattı ve yaklaşık 29,9 milyar dolar gelir elde etti. Bu bir çeyrekte Samsung’un satış rakamından bile fazla, zira Samsung en son çeyrekte 37,5 milyon adet satış yaptığını açıklamıştı. Bu noktada en ilgin şeylerden birisi ise Apple’ın 725 dolarlık ortalama iPhone satışına ulaşabilmesi oldu. Bu gerçekten de çok ama çok büyük bir rakam. Android ekosisteminde bu rakamın 280 dolar seviyelerinde olduğunu da hatırlatalım.

Son üç aylık çeyrekte 11,5 milyon iPad satışı gerçekleştiren Apple’ın her kalemde rekor kırması ise büyük bir mucize gibi görünüyor. Zira bu rakamları kimse beklemiyordu.

AirPod’lar, Apple TV, Apple Watch ve Beats kulaklıkları içeren Diğer Ürünler bölümü, yıllık bazda gelirde% 37’lik etkileyici bir artış sağladı. Apple Care ve Apple Pay gibi hizmetler ise 9,5 milyar dolarlık rekor bir gelir elde etti.

Huawei 2018 ilk yarı sonuçları yüzleri güldürdü! Botokslara dikkat!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu