Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei de Modaya Uydu! Huawei Şarj Cihazlarına Elveda Deyin

Apple, Samsung, Meizu ve Xiaomi’dan sonra son gelişmeler Huawei şarj cihazlarının da artık kutu içerisinde yer almayacağını gösteriyor.

Huawei şarj cihazlarını kutudan çıkarmaya hazırlanıyor. Aslında bu gelişme yakın zamanda yeniden sertifikalandırılan Mate 40 Pro modelinde gündeme geldi. Bazı Mate 40 Pro modelleri 3C şarj sertifikasından geçerken telefonlara şarj adaptörünün eşlik etmediği görüldü. Çin’in popüler mikroblog sitesi Weibo’da yayınlanan son bir bilgi notu şarj cihazının ilk etapta hangi modellerin kutusundan çıkarılacağını da gösteriyor.

Huawei Şarj Cihazı Mate 40 Pro’nun Kutusundan Çıkıyor

Çinli kaynaklar, Huawei‘in yakında Huawei Nova 8, Huawei Mate 40 gibi akıllı telefonların kutusundan adaptörleri çıkaracağını bildiriyor. Sonrasında Kirin 990 işlemcili diğer telefonlardan şarj cihazlarının kaldıracağını aktarıldı.

Kaynağa göre Huawei’in şarj cihazlarını terk etmesinin ana nedeni yeterli şarj çipinin olmaması. Huawei bunun yanında mağazalarında adaptör satmaya devam edecek, fakat çip sorunun yanında adaptör satışının devam edecek olması garip görünmüyor değil.

Kutudan şarj cihazının çıkarma furyası iPhone 12 serisi ile birlikte Apple tarafından başlatıldı. Sonrasında üretimi devam eden eski iPhone modelleri de şarj cihazından yoksun bir halde satıldı. Sonrasında Samsung, Xiaomi ve Meizu da bu furyaya dahil oldu. Xiaomi’nin benimsediği strateji ise daha ilginç. Telefonun kutusundan şarj cihazı çıkmıyor, fakat kullanıcılar dilediği takdirde şarj cihazını telefonun yanında ücretsiz alabiliyor. Peki üreticilerin bundaki hedefi ne? İfade ettiklerine göre çevrenin korunmasına önem verdiklerinin göstergesi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu