Güncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluPC Oyunları

Fortnite Unreal Engine 5.1 ile Şahane Görünüyor!

Fortnite, son güncelleme ile Unreal Engine 5.1’e kavuştu. Oyun yeni grafik motoru ile RTX 4090’ı bile zorla hale geldi. İşte detaylar.

Sevilen Battle Royale türündeki Fortnite kısa süre önce Unreal Engine 5.1 motoruna geçiş yaptı. Bu aynı zamanda ana yeni UE 5 araçları olan Lumen ve Nanite için destek alan ilk oyun olma unvanını Fortnite’a kazandırdı. Yeni motor sayesinde oyun adeta seviye atladı diyebiliriz. Bu grafik motoruna geçiş yaptıktan sonra RTX 4090 ekran kartı bile zorlanabiliyor.

Oyunun çizgi film grafiklerine ve genellikle birçok dokunun oldukça düşük ayrıntılarına rağmen, değişiklikler çok iyi görülüyor. Artık oyun özellikle aydınlatmayı vurguluyor ve bu parametreye göre Fortnite birçok üst düzey projeye bir adım önde başlayabilir.

Ancak oyunun kaynak yoğunluğu önemli ölçüde arttı. 4K’da, GeForce RTX 4090 bile maksimum ayarlarda yalnızca yaklaşık 60 FPS sağlar. 144 ve üzeri tezeleme hızları 4K çözünürlükte yalan oldu diyebiliriz.

Böylece oyunun tüm güzelliğinin tadını çıkarmak için artık çok verimli bir bilgisayara ihtiyacınız var. Ayrıca oyunun artık Windows 7 ve Windows 8.1’i desteklemediğini de hatırlatırız. Bu motoru kullanabilmek için Windows 10 veya tavsiyemiz olan Windows 11’i yüklemenizde fayda var.

Oyunu Epic Launcher üzerinden güncelledikten sonra aşağıdaki gibi grafiklere kavuşabilirsiniz. Bakalım kısa süre içerisinde 60 FPS üzeri için bir güncelleme gelecek mi? RTX 4090’ın bile zorlandığı bu motor daha da optimize edilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu