AndroidAndroid GüncellemeGüncel Teknoloji HaberleriNothing

Nothing Phone (1) İçin Yeni Bir Güncelleme Başladı

Geçen yılın sıra dışı telefonlarından biri olan Nothing Phone (1) düzenli olarak güncelleme almayı sürdürüyor. Son güncellemeye bakalım…

Nothing Phone (1), Londra merkezli markanın ilk telefonu olarak geçtiğimiz yıl temmuz ayında tanıtıldı. Bu döneme kadar aylık düzenli olarak güncelleme alan telefon için şimdi yeni bir yazılım daha yayınlandı. Telefonun bir süreden beridir ismi Android 14 sürümüyle de geçmekte. Nothing Phone’un Android 14 güncellemesi alacak ilk telefonlardan biri olacağını şimdiden belirtelim.

Şık şeffaf gövdesi ve minimalist bir tasarıma sahip olan telefon için şimdi 1.5.4 sürüm numaralı Nothing OS güncellemesi başladı. Dünya çapında mevcut olan güncelleme yeni özellikler ve iyileştirmeler sunarken, çeşitli sorunları giderir.

Güncelleme yaklaşık 119 MB boyutunda geliyor ve aşamalı olarak dağıtılmakta. “Ayarlar > Sistem > Sistem güncellemesi” yolunu izleyerek güncellemenin sizin için uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. 

Nothing Phone (1) Güncelleme Detayları

Güncellemedeki en önemli değişikliklerden biri, kullanıcıların herhangi bir sorunu bildirmesine veya geliştiricilere önerilerde bulunmasına olanak tanıyan yeni geri bildirim özelliğidir. Bu yeni özellik, geliştiricilerin işletim sistemini iyileştirmeye devam etmesine yardımcı olur.

Güncelleme ayrıca 4G/5G ağ değiştirme işlevini optimize ederek beklemedeki güç tüketimini azaltır. Bu optimizasyon, telefonunuzun boştayken daha az güç kullanmasını sağlar, bu da daha uzun pil süresi anlamına gelir. Hızlı Ayarlar’daki Bluetooth işlevi de eşleştirilmiş cihazlara erişimi kolaylaştıracak şekilde optimize edilmiştir.

Güncelleme, daha sorunsuz QR kod işlemleri sunarak UPI QR kodlarını doğrudan kamera uygulaması aracılığıyla taramanıza ve işlemi tamamlamak için cihazınızda bir ödeme uygulaması seçmenize olanak tanır. Bu özellik yalnızca belirli bölgelerde kullanılabilir.

Parmak izi deseniyle kilit açma deneyimi optimize edilerek daha duyarlı ve doğru hale getirildi. Pop-up görünümü animasyonları artık daha pürüzsüz ve daha sorunsuz bir deneyim sunuyor.

Diğer iyileştirmeler arasında Google Güvenlik Merkezi entegrasyonu ve Belarusça, Bulgarca, Makedonca, Rusça, Sırpça ve Ukraynaca için NDot Kiril yazı tipi desteği yer alıyor.

Güncelleme ayrıca kullanıcılar tarafından bildirilen, açılır pencere görünümü sırasında donma sorunları, Hızlı Ayarlar’da iyileştirilmiş bildirim ekranı, yüz tanıma kilidi kurulumu sırasında hata mesajları ve gecikmeden gelen arama bildirimleri dahil olmak üzere çeşitli sorunları giderir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu