GenelGündem

Türkiye’de Satılan En Ucuz ve En Pahalı Uçak Biletleri Belli Oldu

Ucuz uçak bileti arayanların şansı her geçen gün azalıyor. Ancak, THY'nin en ucuz ve en pahalı uçak biletlerine göre fırsatlar hala mevcut.

Ucuz uçak bileti bulmak her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. Bunun en büyük nedeni ise dolar kurundaki dalgalanma ve enflasyondaki artış. Yine de pek çoğumuz erken rezervasyon gibi fırsatlarla ucuz uçak bileti aramaya devam ediyoruz. Peki şansımız ne, uçak bileti en fazla ne kadar ucuza alınabilir? AirportHaber tarafından yayınlanan bir rapor, bu bilgiyi ortaya çıkardı.

En Ucuz Londra Uçak Bileti 879 TL’ye Satıldı

Her ne kadar fiyatlar sürekli artsa ve ucuza uçak bileti bulmak hayal gibi görünse de fırsatlar hala mevcut. Örneğin Türkiye’de 2023’ün yaz aylarında satılan en ucuz Türk Hava Yolları bileti “İstanbul-İzmir” rotasındaki bir uçuşta oldu. Şirket bu rota üzerinde 299 TL’ye bilet sattı.

En ucuz yurt dışı uçak bileti ise İstanbul-Londra uçuşunda 879 TL’ye satın alınan bilet oldu. Bu durum, eğer doğru fırsatları değerlendirebilirseniz 2023’te bile ucuza uçak bileti bulabileceğinizin kanıtı. Ancak tam aksi yönde yolculuğunuz için oldukça yüksek bir bedel ödemeniz de mümkün.

Örneğin 2023’te satılan en pahalı yurt içi uçak bileti Sivas-Kıbrıs rotası için 15 bin 822 TL oldu. Ne yazık ki hava trafiği her ilimizde aynı değil. Bu nedenle bazı illere yapılan seferler ortalamanın çok daha üstünde olabiliyor. Yurt dışına satılan en pahalı bilet ise açıkçası biraz şaşırttı. İstanbul-Medellin arasında yapılan bir sefer için 89 bin 426,29 TL ödendi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu