Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple Bugün Hangi Ürünleri Tanıtacak?

Apple, bu gece 20:00’da düzenleyeceği etkinliğinde yeni ürünlerini sergileyecek. Peki, bu etkinlikte hangi ürünler bizleri karşılayacak?

Cupertinolu teknoloji devinin merakla beklediğimiz etkinliği geldi çattı. Türkiye saati ile 20:00‘da başlayacak olan bu etkinlikte Apple’ın sitesi ve Apple’ın YouTube hesabı üzerinden canlı olarak izlenebilecek. Bu etkinlikte bizleri iPhone 13 ailesinin karşılayacağı aylar öncesinden biliniyordu. Ancak bu etkinlikte iPhone 13’ün dışında Apple’ın yeni ürünleri de sergilenecek. Peki, bu ürünler neler olacak?

Etkinlikte iPhone 13’ün dışında Apple Watch Series 7, AirPods 2, yeni iPad veMacBook Pro 16 modellerinin de tanıtılması bekleniyor. Ancak Apple’ın Ekim ayında bir etkinlik daha düzenleyebileceği ve iPad ve MacBook Pro 16 inç modellerini bu etkinliğe saklıyor olabileceğini belirtelim.

iPhone 13

Teknoloji dünyasının gözü kulağı iPhone 13 ailesinde. Bugün karşımıza iPhone 13, 13 mini, 13 Pro ve 13 Pro Max ile çıkacak olan firma, tüm modellerinde A15 yonga setine yer verecek. RAM tarafında ise ana ve mini modelde 4 GB RAM, Pro ve Pro Max’te ise 6 GB RAM kullanacak. Ana ve Pro modelleri ayrıştırmaya son yıllarda başlayan firma, bu yıl farkı arşa çıkaracak diyebiliriz.

Gelen son bilgilere göre ana ve mini modellerinde 60 Hz tazelemli OLED ekran kullanılacak. Pro serisinde ise bizleri 120 Hz tazelemeli ProMotion ekrana yer verilecek. Yine ana seride ikili kamera kurullanacak olan firma, Pro modellerinde Pro çekim özelliklerine sahip olan üçlü kamera kurulumu kullanacak. Bu kameraya ek olarak bir de gelişmiş LiDAR tarayıcı kullanılacak.

Tasarım açısından tüm modellerin iPhone 12’nin makyajlanmış sürümünün olacağını söyleyebiliriz. Sadece en büyük fark tüm modellerde TrueDepth kamera sisteminin yer aldığı çentiğin küçültülecek olması olacak. Fiyat açısından ise tüm modellerin yaklaşık 50 ila 150 dolar arasında zam alacağı söyleniyor. Bu söylentiler bugün açığa kavuşacak.

iPhone 13

Apple Watch Series 7

Akıllı saat pazarında sunduğu sağlık açısındaki yenilikleri ile ön plana çıkan Apple Watch, bu yıl şekil değiştirecek. iPhone 12’nin köşeli tasarımına geçiş yapacağı söylenen Apple Watch Series 7 gelişmiş sağlık özellikleri ile bileğinizdeki doktor olacak. Bu modelde yine EKG, kandaki oksijen miktarını ölçme ve düşme algılama özellikleri yer alacak. Söylentilere göre yeni seride bir de tansiyon veya şeker ölçme özelliklerinin yer alacağını söyleyebiliriz.

Bu yıl yine, siyah, gümüş, mavi ve kırmızı renk seçenekleri ile gelecek olan Series 7’nin spor modları açısından da bir önceki modele göre daha fazla opsiyon sunması bekleniyor. Bu serinin fiyatı ise yine Series 6 civarında olacak.

Apple Watch Series 7

AirPods 2

iPhone 7 ile gelen AirPods başlayan kablosuz kulaklık devrimi bu yıl seviye atlayacak. AirPods Pro ile tasarım değişikliğine giden Apple, AirPods’un tasarımını değiştirmemişti. Ancak bu yıl AirPods 2 ile tasarım AirPods Pro gibi olacak. Pro modelinde olduğu gibi mikrofonun yer aldığı çubukların daha küçük olacağını söyleyebiliriz. Ancak bu model kulak içi formda olmayacak. Yine AirPods formunda olacak olan AirPods 2, ses konusunda da geliştirmeler sunacak.

AirPods 2’nin kalp atışını ölçebilmek için bazı sensörler ile geleceği söyleniyor. Bu söylentilerin doğruluğu ise bu geceki etkinlik sayesinde ortaya çıkacak.

AirPods 3

Yeni iPad

iPad Pro ile Apple M1 yonga seti iPad serisine gelmişti. Ancak Pro serisi fiyatlarından dolayı erişilebilirlik açısından herkese hitap etmiyordu. Bu yüzden Apple’ın karşımıza yeni iPad ve iPad mini modelleri ile çıkacağını düşünüyoruz. Ancak bu yeni modellerde Apple M1 yonga seti yerine Apple A serisi bir işlemci yer alacak. iPad mini’nin tasarımı ise Pro serisine benzeyecek ve Apple Pencil desteğine sahip olacak.

iPad mini 6

MacBook Pro 16

Apple’ın bu yıl karşımıza Apple M1’in daha gelişmiş sürümü olan Apple M1X işlemci ile donatılmış MacBook Pro 16 inç modeli ile çıkması bekleniyor. Ekim ayına sarkma ihtimali çok yüksek olan bu model bir sürpriz olursa bu geceki etkinlikte bizlerle birlikte olacak. Tasarım açısından da uzun süredir yenilik sunmayan Apple, MacBook Pro 16 inç ile tasarımı komple elden geçirecek ve bambaşka bir tasarım ile karşımıza çıkacak.

Yeni MacBook Pro

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu