Güncel Teknoloji HaberleriGüncellemeiOSTeknoloji

Yapay zeka odaklı iOS 18 güncellemesinden yeni bilgiler geldi: Ana ekran için sürpriz gelişme

Apple'ın iPhone'lar için tarihi güncelleme olarak nitelendirdiği iOS 18 güncellemesi, kullanıcıların çok istediği bir özelliği daha beraberinde getirecek. Bloomberg yazarı Gurman son gelişmeleri paylaştı.

Apple, son yıllarda yazılım tarafında inanılmaz işler ortaya koydu. iOS 16 sonrası vites yükselten Cupertinolu teknoloji devi, iPhone’u daha kullanıcı dostu ve işlevsel hale getirdi. Son olarak piyasaya sürülen iOS 17 güncellemesi, birbirinden ilginç özellikleri beraberinde getirmiş, kullanıcıların beğenisini de fazlasıyla kazanmıştı. Ancak asıl güncelleme iOS 18 ile gerçekleşecek. Apple’ın ‘tarihi güncelleme’ olarak nitelendirdiği yeni işletim sistemi için son gelişmeler paylaşıldı.

iOS 18 ile ana ekran daha fazla özelleştirilebilecek

Bloomberg’den Mark Gurman, iOS 18 güncellemesine ilişkin gelişmeleri sık sık paylaşıyor. Bugüne kadar verdiği bilgiler de çok az yanılma payı olan Gurman, kısa süre önce iOS 18’in sunacağı bir başka özelliği daha Power On bülteninde paylaştı.

Gurman daha önce yeni işletim sistemiyle birlikte; Mail, Fotoğraflar, Notlar, Fitness gibi yerleşik uygulamaların çoğuunun güncelleneceğini zaten söylemişti. Öyle ki uygulamalar artık daha modüler hale gelecek ve diğer geliştiriciler için geliştirme vektörünü de belirleyecek.

Buna ek olarak Apple, geliştiricilerin uygulamalarını şirketin diğer cihazları için optimize etmelerini sağlamak amacıyla bileşen kitaplığını da standartlaştıracak.

Dönelim son gelişmeye. Yapay zeka odaklı iOS 18 güncellemesiyle, iPhone kullanıcıları artık ana ekranda daha fazla özelleştirme yapma imkanına sahip olacak Özellikle masaüstündeki simgeleri yalnızca yukarıdan aşağıya ya da soldan yerleştirerek özgürce düzenleyebileceksiniz.

En önemlisi ise yeni işletim sistemi yapay zeka temelinde geliştiriliyor. Bu kapsamda Siri başta olmak üzere iOS 18 dahilindeki pek çok uygulama yapay zeka özellikleri sunacak. Bu da mobil çağda iPhone’lara yeni bir soluk getirecektir diyebiliriz

Son olarak merakla beklenen iOS 18 işletim sistemi, Haziran ayında düzenlenecek WWDC geliştirici konferansında tanıtılacak ve sonbahar döneminde de ilk sürümleriyle kullanıcıyla buluşacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu