Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Mate Xs 2 Tanıtıldı! İşte Özellikleri!

Huawei’nin katlanabilir telefonu Huawei Mate Xs 2 tanıtıldı. Tasarımı ile dikkat çeken telefonun tüm özellikleri burada.

Huawei, bugün Çin’de yeni katlanabilir telefonunu resmi olarak tanıttı. Huawei Mate Xs 2piyasadaki çoğu modelden önemli ölçüde farklı. Bu modeldeki ekran içe doğru katlanmıyor, dışa doğru açılıyor. Sadece katlanabilir ekranlı Xiaomi Mix Alpha gibi. Farklı bir düzen, ikinci ekranı terk etmeyi ve telefonu daha kompakt hale getirmeyi mümkün kılıyor.

Huawei Mate Xs 2 özellikleri ile rakipsiz olabilir

Katlanmamış durumdaki ana parçanın kalınlığı sadece 5,4 mm, telefonun ağırlığı 255 gramdır. Aynı zamanda, tasarımda son derece güçlü malzemeler kullanılıyor. Bu modelde havacılık endüstrisinde kullanılan titanyum alaşımı, ultra hafif karbon fiber, ultra hafif ve ultra güçlü çeliklere yer veriliyor.

Mate Xs 2’nin öne çıkan özelliği elbette ekranı. Esnek OLED paneli, 7,8 inç diyagonal, 2480 x 2200 piksel çözünürlük ve 120 Hz tazeleme hızına sahip. Ekran, “yansımayı önleyici nano-optik kaplama” ile kaplanmıştır. Dışarıda gün ışında bu telefonu kullanmak için sabırsızlanıyoruz.

Mate Xs 2’nin donanım platformu, 5G bağlantısı olmayan bir Qualcomm Snapdragon 888 yonga seti. Bu, Mate Xs 2’nin potansiyel olarak Çin dışında da satılacağını gösteriyor. RAM tarafında 8 GB LPDDR5 RAM ve 512 GB UFS 3.1 depolama kullanılıyor.

Huawei Mate Xs 2

Ana kamera; 50 megapiksel, 13 megapiksel ve 8 megapiksel çözünürlüğe sahip sensörlerden oluşuyor. Son modül ise 8x optik zoom ile çekim yapabiliyor. 66W hızlı şarj destekli 4.800 mAh kapasiteli batarya ile gelen bu telefon 1.500 dolardan başlayan fiyatlar ile satılacak.

Telefonun Collector’s Edition sürümü ise 12 GB RAM ve 512 GB depolama ile geliyor. Bu sürüm ise 2.000 dolar gibi bir fiyattan alıcılarını bekleyecek.

Türkiye pazarına da fiyatı ne olursa olsun geleceğini düşündüğümüz bu model, katlanabilir telefonların geleceğini bizlere gösteriyor. Artık katlanabilir telefonlar ana akım haline gelebilir. Ancak burada tek sorun fiyatlar. Fiyatlar ne zaman 1.200 dolar bandında düştü işte o zaman çevremizde katlanabilir telefonları daha fazla göreceğiz.

Huawei Mate 50 için Beklenen Tarih Verildi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu