GündemMobirollerOtomobilTeknoloji

Audi Formula 1 için Yeşil Işık Yaktı! Geliyorlar!

Otomotiv devi Audi Formula 1 için yeşil ışık yaktı. Audi’nin F1’e geliş tarihi de resmi olarak açıklandı. Ortalık kızışacak.

Audi Formula 1 şampiyonasına dönüşünü resmi olarak duyurdu. FIA Dünya Konseyi’nin 2026’da yürürlüğe girecek olan enerji santralleri düzenlemelerini onaylamasından sonra bu duyurunun gelmesi de oldukça manidar oldu. Audi’nin Formula 1’deki ilk çıkışı 2026’da gerçekleşecek.

Açıklamalara göre; genel olarak, motorlar şimdi olduğu gibi kalacak. 1.6 litre hacimli V6, turboşarj, ERS ve MGU-K sistemleri yeni araçlarda yer alacak. Önemli bir fark, özünde oldukça karmaşık bir sistem olan MGU-H ısı üreticisinin reddedilmesi olacak. Aynı zamanda, MGU-H’nin gücü 350 kW’a çıkarıldı ve yeni santral toplamda 1000 hp’den fazla üretecek.

Audi motorları şirketin Neuburg an der Donau, Almanya’daki fabrikasında geliştirilecek. Araçlarına hangi takımın takacağından bahsedilmiyor ancak söylentilere göre Sauber olacak.

Audi Yönetim Kurulu Başkanı Markus Duesmann; “Motor sporları Audi’nin DNA’sının ayrılmaz bir parçası, Formula 1 hem markamız için küresel bir aşama hem de çok karmaşık bir geliştirme laboratuvarı. Yüksek performans ve rekabetin birleşimi, sektörümüzde her zaman inovasyon ve teknoloji transferinin arkasındaki itici güçtür. Neticede hem Formula 1 hem de Audi’nin net sürdürülebilirlik hedefleri var.” ifadelerini kullandı.

Audi Formula 1

Şu anda F1’de sadece dört elektrik santrali üreticisi olduğunu belirtelim. Bunlar Ferrari, Renault ve Mercedes ile Red Bull. Artık Audi de bu dörtlüye ortak olacak gibi görünüyor. Bakalım Ferrari’nin yeni rakibi nasıl bir performans sergileyecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu