Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

4.000 TL’ye iPhone Geliyor! Çıldıracağız!

Apple’ın uygun fiyatlı modeli olması beklenen iPhone SE 3 için sevindiren haber geldi. Telefon 300 dolar yani 4.000 TL bandında olacak.

Apple bildiğiniz gibi premium segment telefonları ile fiyat skalasını çok yükseltiyor. Ancak ekosisteme daha fazla kullanıcı dahil ederek özellikle Çinli rakiplerinin pazar payını ele geçirmesini engellemek isteyen Apple’dan bu yıl uygun fiyatlı iPhone modeli gelecek. Yeni iPhone SE’nin, yalnızca 300 dolara yani 4.000 TL’ye mal olursa çok yüksek talep göreceği bugün ortaya çıktı.

Bu bilgiyi ortaya atan kaynak, telefonun test için A2595, A2783 ve A2784 parça numaraları altında Hindistan’a ithal edildiğini söylüyor. Sözde bu telefon sadece 300 dolara mal olacak. Mevcut SE’nin temel sürüm için 400 dolara mal olduğunu belirtelim. Orijinal SE de aynı fiyattan satışa sunulmuştu. Ancak yeni modelin neden bir kerede daha ucuza mal olacağı henüz belli değil. Muhtemelen Apple’ın orta segmente de hitap etmek gibi bir planı olabilir.

JP Morgan’a göre SE 3, SE (2022) ve SE+ 5G olarak adlandırılan yeni modeller, 1,5 milyara kadar yeni kullanıcı çekebilir. Şu anda son açıklanan bilgilere göre dünyada 1 milyardan fazla aktif iPhone var. Bu göz önüne alındığında, analistlerin bu kadar garip hesaplamaları nereden aldıkları tamamen belirsiz.

uygun fiyatlı iPhone

Apple’ın fiyat konusunda skalayı 300 dolara çekmesi büyük bir olay olur. Eğer bu gerçekleşirse orta segment Android telefonların satışları bir anda düşer. iPhone’un popülerliği açıkça ortada. Bütçesi iPhone’a yetmeyenler Android’e yöneliyor. Ancak 300 dolarlık bir iPhone’u herkesin satın alacağını düşünüyoruz. Tabii bu bizim ülkemize 300 dolar değil 8.000 TL olarak giriş yapar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu